Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu

Vicepreședinte, președinte USR București

Vlad Voiculescu este președinte al filialei USR București și fost ministru al Sănătății.

Vlad Voiculescu a studiat și a lucrat aproape zece ani la Viena. A absolvit University of Economics and Business Administration din Viena și a acumulat experiență în domeniul Finanțe-Bănci la companii de profil din Austria și Belgia. Tot de acolo a finanțat proiecte mari de infrastructură în Europa Centrală și de Est.

De asemenea, are o activitate bogată în domeniul social non-profit și în domeniul sănătății. În 2014 a fondat MagiCAMP, prima tabără rezidențială de vară pentru copiii cu cancer din România. Tot în 2014 a fondat „Rețeaua Citostaticelor”, care avea ca scop punerea la dispoziția pacienților cu cancer a medicamentelor esențiale.

În 2016 a făcut parte din Guvernul tehnocrat ca ministru al Sănătății și unul dintre cei care au arătat adevărul și au plantat semințele reformelor.

Vlad Voiculescu a revenit la ministerul Sănătății în decembrie 2020. În mandatul său, încheiat în aprilie 2021, a transparentizat datele privind pandemia de COVID-19, demarat proiecte pentru centre de arși, a asigurat resurse pentru testarea în școli și farmacii. În plus, vaccinul antigripal a fost făcut disponibil pentru toți românii, iar plafonul la normal de hrană din spitale a fost eliminat.

Lucian Daniel Stanciu Viziteu

Lucian Daniel Stanciu Viziteu

Primar Mun. Bacău
Allen Coliban

Allen Coliban

Vicepreședinte USR, Primar Mun. Brașov
Stelian Ion

Stelian Ion

Vicepreședinte, deputat de Constanța
Adrian Echert

Adrian Echert

membru în Biroul Național al USR
Sari la conținut