Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu

Vicepreședinte, președinte USR București

Vlad Voiculescu este președinte al filialei USR București și fost ministru al Sănătății.

Vlad Voiculescu a studiat și a lucrat aproape zece ani la Viena. A absolvit University of Economics and Business Administration din Viena și a acumulat experiență în domeniul Finanțe-Bănci la companii de profil din Austria și Belgia. Tot de acolo a finanțat proiecte mari de infrastructură în Europa Centrală și de Est.

De asemenea, are o activitate bogată în domeniul social non-profit și în domeniul sănătății. În 2014 a fondat MagiCAMP, prima tabără rezidențială de vară pentru copiii cu cancer din România. Tot în 2014 a fondat „Rețeaua Citostaticelor”, care avea ca scop punerea la dispoziția pacienților cu cancer a medicamentelor esențiale.

În 2016 a făcut parte din Guvernul tehnocrat ca ministru al Sănătății și unul dintre cei care au arătat adevărul și au plantat semințele reformelor.

Vlad Voiculescu a revenit la ministerul Sănătății în decembrie 2020. În mandatul său, încheiat în aprilie 2021, a transparentizat datele privind pandemia de COVID-19, demarat proiecte pentru centre de arși, a asigurat resurse pentru testarea în școli și farmacii. În plus, vaccinul antigripal a fost făcut disponibil pentru toți românii, iar plafonul la normal de hrană din spitale a fost eliminat.

Allen Coliban

Allen Coliban

Vicepreședinte USR, Primar Mun. Brașov
Cătălin Drulă

Cătălin Drulă

Președinte interimar al USR, deputat de Timiș
Cătălin Teniță

Cătălin Teniță

deputat de București
Claudiu Năsui

Claudiu Năsui

Vicepreședinte USR, deputat de București