Vlad Voiculescu

Vicepreședinte, președinte USR București

Vlad Voiculescu este președinte al filialei USR București și fost ministru al Sănătății.

Vlad Voiculescu a studiat și a lucrat aproape zece ani la Viena. A absolvit University of Economics and Business Administration din Viena și a acumulat experiență în domeniul Finanțe-Bănci la companii de profil din Austria și Belgia. Tot de acolo a finanțat proiecte mari de infrastructură în Europa Centrală și de Est.

De asemenea, are o activitate bogată în domeniul social non-profit și în domeniul sănătății. În 2014 a fondat MagiCAMP, prima tabără rezidențială de vară pentru copiii cu cancer din România. Tot în 2014 a fondat „Rețeaua Citostaticelor”, care avea ca scop punerea la dispoziția pacienților cu cancer a medicamentelor esențiale.

În 2016 a făcut parte din Guvernul tehnocrat ca ministru al Sănătății și unul dintre cei care au arătat adevărul și au plantat semințele reformelor.

Vlad Voiculescu a revenit la ministerul Sănătății în decembrie 2020. În mandatul său, încheiat în aprilie 2021, a transparentizat datele privind pandemia de COVID-19, demarat proiecte pentru centre de arși, a asigurat resurse pentru testarea în școli și farmacii. În plus, vaccinul antigripal a fost făcut disponibil pentru toți românii, iar plafonul la normal de hrană din spitale a fost eliminat.

Allen Coliban

Vicepreședinte USR, Primar Mun. Brașov