Vlad Duruș

Deputat de Maramureș

Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale
Comisia de validare
[email protected]

M-am născut în 29 ianuarie 1990 în Baia Mare. În clasele primare am fost elev al Școlii nr. 6 Nichita Stănescu, iar mai apoi, am urmat atât gimnaziul, cât și liceul la Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, absolvind profilul matematică-informatică intensiv engleză. După finalizarea studiilor liceale, am urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai, absolvită cu lucrarea de licență „Sisteme parlamentare: bicameralism versus unicameralism”, studii completate și de obținerea unui master în specializarea Științe Penale și Criminalistică din cardul aceleiași facultăți. În tot cursul anilor de studiu universitar am făcut parte din Asociația Europeană a Studenților la Drept (ELSA), departamentul Seminarii și Conferințe. Departamentul Seminarii & Conferinţe oferă studenţilor în drept şi tinerilor juriști portunitatea de a comunica și de a învăța prin abordarea anumitor teme care nu sunt neapărat cuprinse în curricula de studiu. În ajutorul viitorilor practicieni, grupurile ELSA încurajează, prin organizarea de evenimente, promovarea unei mai bune înţelegeri în plan cultural, social şi legal. Începând cu anul 2015 sunt avocat în cadrul Baroului Maramureș.
La nivelul filialei Maramureș a USR am fost ales vicepreședinte. Insușindu-și obiectivele USR, consider că acesta este partidul care are posibilitatea de a aduce schimbări atât în modul de a face politică cât și în structura și componența clasei politice. Sunt convins că atingerea obiectivului transparenței funcționării instituțiilor statului și a cheltuirii banului public va conduce la scăderea semnificativă a fenomenului corupției. M-am hotărât să intru în USR apreciind că acesta oferă cadrul pragmatic și realist pentru susținerea mediului de afaceri, reducerea deficienței de personal în domeniul medical, realizarea de investiții în educație de calitate, în creșteri salariale pe criterii legate de competențe și merite.
Sunt convins că acesta este partidul care valorizează ideile, experiența și energiile creatoare ale cetățenilor, astfel încât aceștia să înțeleagă faptul că în sfârșit, au cu cine să meargă mai departe în contextul clasei politice, faptul că în sfârșit, au pe cine să se bazeze că le va reprezenta interesele, nevoile, aspirațiile pentru mai bine. Consider că este de datoria mea, ca tânăr, și am vocația de a mă implica în dezvoltarea de strategii de dezvoltare durabilă a comunităților, în condițiile în care este nevoie de investitori, de răspuns la așteptarile pensionarilor, ale persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, ale persoanelor care doresc sau trebuie să se reîntoarcă în țară după ce au muncit ani la rând în străinătate.

Vlad Duruș – Declarație de avere 2019

Sari la conținut