Vlad Botoș

Vlad Botoș

Membru al Biroului Național USR, Europarlamentar

Am 33 de ani și am fost managerul unei companii multinaționale din domeniul auto. Implicarea mea civică s-a manifestat de-a lungul anilor prin crearea mai multor ONG-uri politice în orașul natal, Arad. În 2008 am înființat alături de prieteni Mișcarea Arădeană, ale cărei obiective erau lupta locală pentru patrimoniul arhitectural al Aradului, spațiile verzi și apărarea libertăților. Tot în 2008, prin intermediul ONG-ului, am reușit să oprim în instanță decizia de interzicere a adunărilor publice în Arad, inițiată de primarul orașului. M-am alăturat USR încă de la înființare.

Cred că schimbarea clasei politice din România poate avea loc doar când oamenii cinstiți își unesc forțele într-un proiect corect, transparent și construit de la zero, ca răspuns la politica românească de peste 20 de ani. În prezent sunt președintele filialei USR Arad, unde creștem constant comunitatea oamenilor care vor să facă din județul Arad și România un loc mai bun. Cu o experiență de peste 10 în domeniul auto, unul dintre obiectivele mele în Parlamentul European este să conving un mare constructor auto să vină în România. De exemplu, la noi sunt două fabrici de automobile, în timp ce în Ungaria sunt șase. Invesițiille de acest tip duc la dezvoltarea industriei pe orizontală, iar efectele de bunăstare economică se pot întinde pe o perioadă de cel puțin 30 de ani.

Pe de altă parte, din poziția de europarlamentar susțin o politică externă și de apărare comună, dat fiind actualul val de populism și euroscepticism cu care se confruntă câteva state membre. Totodată, consider că este necesar ca Balcanii să fie integrați în UE și sprijin procesul de aderare al țărilor precum Muntenegru, Serbia, Macedonia, Albania din poziția de vice-președinte al delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Albania.

În calitate de membru în Comisia pentru piața internă și protecția consumatorului, am inițiat proiecte menite să crească gradul de informare și siguranță al celor care folosesc în gospodărie diferite obiecte și aparaturi periculoase și mă documentez îndeaproape pentru găsirea celor mai bune modalități de informare a consumatorului cu privire la calitățile nutritive ale produselor alimentare. Dorința mea de a contribui la dezvoltarea României au determinat inițierea și elaborarea unor proiecte cu impact major în îmbunătățirea administrației publice, a căror aplicare o voi urmări pe parcursul întregii perioade de mandat.

Sunt Vlad-Marius Botoș si sunt Deputatul tău în Parlamentului European.

Nicoleta Dinu

Nicoleta Dinu

Senator de Constanța
Emanuel Ungureanu

Emanuel Ungureanu

Deputat de Cluj
Sergiu Vlad

Sergiu Vlad

Deputat de Arad
Allen Coliban

Allen Coliban

Vicepreședinte USR, Senator de Brașov