Tudor Rareș Pop

Tudor Rareș Pop

Deputat de București

Comisia pentru sănătate şi familie
Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării - Secretar
tudor.pop@cdep.ro

Tudor Pop este deputat de București la al doilea mandat. În legislatura 2016-2020, a fost membru în Comisia pentru sănătate și familie și a inițiat mai multe proiecte de lege, printre care „Stop Nosocomiale!”, un proiect pentru prevenirea și reducerea infecțiilor intraspitalicești, aflat acum la un pas de adoptare.

Una dintre legile sale promulgate este cea privind transparentizarea deconturilor CNAS. Adoptarea acestui proiect reprezintă o victorie importantă în lupta cu corupția din sistemul de sănătate din România.

Înainte de fi deputat, Tudor a făcut parte din Guvernul condus de Dacian Cioloș, ca șef de cabinet al Ministrului Fondurilor Europene, iar principalele proiecte în care a fost implicat au fost: Pachetul Anti-Sărăcie, Pachetul pentru Dezvoltarea Clasei de Mijloc la Sate și programul Fiecare copil la grădiniță.

În cadrul activității desfășurate pentru Pachetul Anti-Sărăcie, Tudor a avut o contribuție importantă în programul de electrificare a locuințelor fără acces la rețeaua de electricitate. La Pachetul pentru Dezvoltarea Clasei de Mijloc la Sate, a contribuit alături de Cristian Ghinea și Daniela Giurcă la pachetul de politici publice care a fost lansat în 21 martie 2016.

În programul „Fiecare copil la grădiniță”, a făcut parte din echipa care s-a ocupat de negocierile și dezbaterile interministeriale pentru normele de implementare a legii aferente. Programul a căpătat un cadru legislativ de funcționare la nivel național printr-o Hotărâre de Guvern emisă în luna ianuarie 2016.

Tudor Rareș Pop – Declarație de avere 2019

Cristian Seidler

Cristian Seidler

Vicepreședinte USR, Deputat de București
Emanuel Ungureanu

Emanuel Ungureanu

Deputat de Buzău
Radu Panait

Radu Panait

Deputat de Satu Mare
Adrian Wiener

Adrian Wiener

Deputat de Arad