Teodora Stoian

Membru al Biroului Național USR

M-am născut și am crescut în Brașov și sunt de profesie avocat. Am studiat la București și am absolvit, în paralel, Facultatea de Drept și Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității din București, în perioada 2004 – 2008. Am rămas în București după terminarea facultății unde profesez și în prezent ca avocat în cadrul Baroului București. În 2013 am simțit nevoia să mă specializez și am urmat programul de Masterat Achiziții Publice, Parteneriat Public Privat și Concesiuni din cadrul Universității din București.

Am ales dreptul pentru că eu cred în dreptate și am vrut să ajut oamenii să-și găsească dreptatea în România. Științele politice au fost o pasiune și o ambiție personală. Am vrut să cunosc acest domeniu pentru a înțelege mai bine cum funcționează politica și administrația publică pentru a putea schimba România.

Am avut oportunitatea de a lucra în cea mai bună societate de avocatură din România, specializată în dreptul muncii, unde mi-am făcut stagiatura. Am lucrat cu antreprenori români și companii multinaționale timp în care m-am perfecționat în domeniul resurselor umane. În prezent profesez ca avocat în cadrul Baroului București, în cadrul cabinetului meu de avocatură fiind specializată în dreptul muncii, achiziții publice și protecția datelor cu caracter personal.

În anul 2012 am devenit mama lui Matei, băiețelul meu alături de care am început aventura de a fi părinte. Matei este unul dintre motivele pentru care șase ani mai târziu am decis să mă implic activ în politică.

Am intrat cu entuziasm în USR ca să ajut, ca să fiu parte din schimbare, ca să reușim împreună. Am găsit aici oameni onești, oameni muncitori, oameni care vor să se implice pentru o schimbare reală a României. Cred în principalele valori USR: meritocrație, transparență, implicare.

În mai 2019 am fost aleasă pentru a reprezenta USR în calitate de candidat la alegerile Europarlamentare pe listele Alianței 2020 USR PLUS. Sunt membru al Biroului Local al Filialeli USR sector 3, iar în present din septembrie 2019 sunt și membru al Biroului Național.

În Biroul Național particip la crearea soluțiilor politice și a pozițiilor asumate de USR în spațiul public.

În interiorul partidului, în calitatea de membru al Biroului Național mi-am asumat un rol de suport pentru filialele USR din țară, în special pe latură juridică.

La nivel național mă preocupă cu precădere politicile ce vizează piața muncii și mediul de afaceri, precum și monitorizarea cheltuirii eficiente a banului public prin achiziți publice. Lucrez la proiecte de legi și de politici publice în aceste domenii.

Sari la conținut