Stelian Ion

Stelian Ion

Vicepreședinte, deputat de Constanța

stelian.ion@cdep.ro

Stelian Ion, deputat USR de Constanța la al doilea mandat, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității din București. Din 2002 practică profesia de avocat.

În timpul primului său mandat de deputat, între 2016 și 2020, Stelian Ion a luptat în comisia juridică împotriva modificărilor nocive la legile justiției inițiate de Liviu Dragnea și a contribuit la redactarea a zeci de sesizări la Curtea Constițională pentru a bloca legile în favoarea infractorilor promovate de PSD.

În decembrie 2020 a devenit ministru al Jusțiție, funcție din care a avut ca principală misiune să repare după Dragnea și Iordache tot ce au stricat în sistemul de justiție. A propus un proiect de desființare a Secției Speciale de anchetare a magistraților, a avansat proiecte noi pentru legile justiției și a pus în dezbatere publică modificările la Codul Penal si Codul de procedură penală. Stelian a contribuit la deblocarea admiterii în magistratură și a demarat procedura de selecție pentru funcțiile de coducere din DNA și DIICOT.

Stelian Ion – Declarație de avere 2019

Silviu Dehelean

Silviu Dehelean

Deputat de Bihor
Cătălin Teniță

Cătălin Teniță

deputat de București
Oana Țoiu

Oana Țoiu

deputat de București
Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă

vicepreședinte filiala USR Bihor