Stelian Ion

Stelian Ion

Vicepreședinte USR, Deputat de Constanța

Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi
Comisia de validare - Secretar
stelian.ion@cdep.ro

Stelian Ion este de profesie avocat și, în urma alegerilor de pe 6 decembrie 2020, a fost ales de constănțeni pentru un al doilea mandat de deputat.

În primul mandat, a fost membru al Comisiei juridice, de disciplină și imunități, dar și membru în Comisie „Iordache” în care PSD-ul a mutilat legile justiției prin modificarea legislației penale. Stelian a avut nenumărate intervenții, amendamente, inițiative legislative și a contribuit la redactarea sesizărilor la Curtea Constituțională care, într-un final, a fost nevoită să declare neconstituționale modificările aduse legislației penale de PSD.

De asemenea, a contribuit și la redactarea textului care a stat la baza proiectului Fără penali în funcții publice. A redactat și inițiat, alături de alți colegi, mai multe propuneri legislative de corectare a legilor justiției, dar și proiectul de înființare a DNA-ului pădurilor.

Justiția este unul dintre pilonii principali ai societății noastre, crede Stelian. Fără o justiție corectă și eficientă tot efortul societății noastre va fi în zadar. Stelian a fost în prima linie în lupta pentru apărarea justiției, în primul mandat, pe care vrea să o continue și în următorii patru ani.

Stelian Ion – Declarație de avere 2019

Dan Barna

Dan Barna

Președinte USR, Deputat de Sibiu
Daniel Sorin Gheba

Daniel Sorin Gheba

Deputat de Dolj
Liviu Mălureanu

Liviu Mălureanu

Vicepreședinte USR
Beniamin Todosiu

Beniamin Todosiu

Deputat de Alba