Silvia Dinică

Senator de București

Comisia economică, industrii şi servicii
Comisia pentru transporturi şi energie
Comisia pentru Dezvoltare Durabilă a Uniunii Interparlamentare
silvia.dinica@senat.ro

M-am născut în București și am absolvit Colegiul Național Gheorghe Lazăr. Am absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universitații Bucuresti. Am obținut o bursă de studii în Statele Unite în domeniul matematicii aplicate, studii finalizate cu un master (2004) si un doctorat (2014).

Imediat dupa absolvirea facultății și pe durata studiilor am avut activitate didactică/cercetare. Am fost implicată împreună cu alți colegi doctoranzi în grupuri de proiect care să ajute la îmbunătățirea activitătii didactice. În cadrul proiectelor de cercetare am investigat oportunitatea folosirii și eficiența metodelor numerice si de optimizare pentru analiza seturilor mari de date, a imaginilor si semnalelor.
Dupa reîntoarcerea în țară am ales să lucrez în domeniul strategiei de reglementare economică a telecomunicațiilor. Ca analist de reglementare am avut ocazia să particip la proiecte de analize de piață, proiecte de implementare a reglementarilor Uniunii Europene la nivel național, precum și la elaborarea de analize de risc. Interesul pentru business și cifre l-am formalizat în cadrul Academiei de Studii Economice București, cu un program de Master de Managementul Riscului (2008-2010). În paralel cu activitatea profesională mi-am dedicat timpul liber colaborării cu conducătorii lucrarii de doctorat pană la susținerea acesteia în 2014. Din ianuarie 2015 am lucrat în domeniul marketing-ului pentru segmentul clientilor juridici.
Din Decembrie 2016 sunt Senator, Circumscriptia nr 42, București, membră în Comisia Economică, Industrii și Servicii, Comisia pentru transporturi și energie, Comisia Dezvoltare Durabila a Uniunii Interparlamentare și Comisia specială pentru elaborarea unei propuneri legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare.

De ce implicare politică în USR

Din decembrie 2015 m-am implicat în activitatea Uniunii Salvați Bucurestiul, în cadrul Filialei sector 6. Pentru ca am conștientizat că ideile bune nu se pot transforma în proiecte benefice societății fără sustinerea celorlalți, pentru ca a sta pe margine și a comenta despre “cum stau lucrurile” perpetuează, de fapt, aceeași situație si determină aceleași tipare de reacție.
In cadrul sectorului, m-am împlicat împreuna cu colegii mei în creșterea organizației prin acceptarea de noi membri și simpatizanți, in cadrul departamentului de Resurse Umane.

Viziune

Ca să putem aduce în societate schimbarea pe care ne-o dorim, trebuie sa trecem de la perspectiva unei realități exterioare, de spectator, la una dinamică si de implicare împreuna cu membrii comunității din care facem parte, cu responsabilitate si seriozitate.
Să ne asumăm cu sinceritate că în societate contează valorile, comunitatea, prietenia, familia și să manifestăm tot mai mult din ceea ce suntem cu adevărat.

Demersul meu este unul orientat către măsuri care sa susțină Bucureștiul să devină un oras autentic, stabil schimbărilor economice și incluziv, în care sa ne regăsim cu toții, cu o piata a muncii echilibrata de conditii economice stabile.

Trebuie sa construim încredere în generațiile viitoare, să îi încurajăm să folosească beneficiile muncii în echipă, să aibă curaj să își pună întrebări și, nu în ultimul rând, să fie capabili să inoveze fundamental, asigurandu-si astfel, viitorul.

Cornel Zainea

Deputat de Ilfov