Sergiu Vlad

Sergiu Vlad

Deputat de Arad

Comisia pentru industrii şi servicii
sergiu.vlad@cdep.ro

Sunt născut și crescut în Arad, am absolvit Colegiul Național Moise Nicoară iar apoi am continuat studiile la Timișoara unde am terminat Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității de Vest. Sunt pasionat de sport și călătorii. Sunt antreprenor, având o firmă cu 16 angajați în domeniul industriei alimentare. Am avut o activitate civică bogată în cadrul organizației Mișcarea Arădeana.

În 2013 m-am revoltat față de corupția generalizată din țară, reprezentată de Cazul Gold Corporation, coordonând organizarea protestelor Roșia Montană din Arad întinse pe durata a 4 luni. Cazul Roșia Montană m-a făcut să înțeleg cât de coruptă este toată clasa politică și cât de radical trebuie schimbate lucrurile în România. Totodată consider aceste proteste, ce aveau loc în toate marile orașe, momentul de trezire al societății noastre la viață. Am înțeles că împreună avem o voce puternică și putem salva România.

În 2015, în urma deciziei primarului PNL Gheorghe Falcă de a face din parcul central al Aradului o parcare, eu împreună cu câțiva prieteni ne-am văzut nevoiți să ne întoarcem în stradă, organizând acțiunea de protest Salvați Parcul Eminescu, protest ce a dus la abandonarea planului de distrugere a parcului de către administrația locală.
Am făcut pasul spre primul și singurul partid politic din viata mea, Uniunea Salvați România, cu speranța că voi reuși sa schimb direcția greșită în care, după părerea mea, merg Aradul și România. Pornesc la acest drum cu optimism și curaj dar înțeleg în același timp că nu e un drum ușor. Sunt pe acest drum deoarece cred în schimbare, sunt alături de oameni care la fel ca și mine cred că lucrurile au ajuns mult prea jos în viața politică. Am convingerea că politica se poate face și cu responsabilitate și bun simț și doresc ca astfel să contribui la normalizarea vieții publice din țară.

În parlament îmi propun următoarele:

La nivel național: modificarea legii alegerilor locale prin introducerea votului în două tururi pentru funcția de primar, eliminarea imunității când este vorba de fapte penale, introducerea sportului pe lista priorităților naționale ca mod de îmbunătățire a stării de sănătate a populației.

La nivel local transformarea Aradului într-un punct de atracție turistică prin : reintroducerea de urgență a cetății Aradului în circuitul civil, salvarea de la degradare a clădirilor monumente istorice din zona centrală a orașului și transformarea Aradului într-un oraș verde prin protejarea actualelor spații verzi și construirea de noi parcuri în cartierele orașului.

Sergiu Vlad – Declarație de avere 2019

Silviu Dehelean

Silviu Dehelean

Deputat de Bihor
Stelian Ion

Stelian Ion

Vicepreședinte USR, Deputat de Constanța
Ana Ciceală

Ana Ciceală

Membru al Biroului Național
Adrian Prisnel

Adrian Prisnel

Deputat de Dolj