Radu Panait

Deputat de Satu Mare

Radu Panait, deputat de Satu Mare, are 35 de ani și este antreprenor. A absolvit Academia de muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Lucrează în domeniul IT din 2008, de când a terminat facultatea, iar odată cu împlinirea profesională și financiară a început să investească activ pe piețele de capital din SUA și România.

A intrat în politică după tragedia din clubul Colectiv, protestele din 2017 și campania „”Fără penali în funcții publice””. Atunci a realizat că generația noastră are o gândire sănătoasă, iar politicul poate să fie așa cum ni-l dorim noi, adică un for decizional care lucrează doar în slujba cetățeanului dacă fiecare dintre noi alege să se implice.

În Parlament, vrea să facă parte din Comisia pentru industrii și servicii și Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, unde va propune măsuri de sprijin pentru antreprenori, ONG-uri, și digitalizarea instituțiilor publice. Pe lângă acestea, Radu are în plan măsuri pentru accesul la educație al copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES), prin alocarea unor locuri speciale pentru ei în universități și înființarea de centre de zi pentru tineri și adulți.

Radu Panait – Declarație de avere 2020

Radu Panait – Declarație de avere 2021