Radu Mihail

Radu Mihail

Membru al Biroului Național USR, Senator de Diaspora

Grupul parlamentar al Uniunii Salvaţi România - Vicelider
Comisia pentru politică externă
Comisia de validare
radu.mihail@senat.ro

Radu Mihail a fost în legislatura 2016-2020 Senator de Diaspora, promovând 103 inițiative legislative. A luat cuvântul în Plenul senatului de 341 de ori, susținând inițativele legislative ale USR sau argumentând împotriva unor propuneri legislative care nu aveau ca finalitate interesul cetățeanului.

Ca senator de Diaspora, a inițiat proiecte cu și pentru Diaspora, cum ar fi: #StopCoziLaVot, „Simplu ca afară” sau „Brexit fără dubii”.

A studiat la HEC Paris – Executive MBA și la Universitatea Politehnică București – Facultatea de Electronică și Telecomunicații. Inginer ca formație profesională, are o remarcabilă activitate de inovare în domenii precum telecomunicațiile sau cel al energiei.

În următorul mandat, Radu își propune să ducă mai departe propunerile legislative pentru românii din Diaspora privind puterea lor politică, relația cu autoritățile, sprijinul pentru reîntoarcere și să continue să aducă problemele lor pe agenda publică din România și în atenția partenerilor internaționali. Vorbește engleză, franceză și italiană și a locuit și a lucrat mai mulți ani în Statele Unite ale Americii și în Franța.

Este căsătorit și are doi copii.

Radu Mihail – Declaratie de avere 2017

Radu Mihail – Declaratie de avere 2018

Radu Mihail – Declarație de avere 2019

Cătălin Stancu

Cătălin Stancu

Membru al Biroului Național USR
Nicolae Ştefănuţă

Nicolae Ştefănuţă

Vicepreședinte USR, Europarlamentar
Marius Bodea

Marius Bodea

Senator de Iași
Cătălin Drulă

Cătălin Drulă

Vicepreședinte USR, Deputat de Timiș