Nicolae Ştefănuţă

Nicolae Ştefănuţă

Vicepreședinte USR, Europarlamentar

Nicolae Ștefănuță este vicepreședinte al Uniunii Salvați România și europarlamentar.

În Parlamentul European, este vicepreședintele Delegației pentru relațiile cu Statele Unite ale Americii și membru al Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară și al Comisiei pentru Bugete.

Înainte de a fi ales europarlamentar, a fost diplomat european, reprezentând Parlamentul European la Washington. A fost primul român care a asigurat legătura dintre forul european și Congresul american. A lucrat la Parlamentul European din 2007, ca expert în comisiile de agricultură și de buget și apoi ca diplomat al Uniunii Europene.

A studiat economie, politici publice și diplomație la Universitatea Georgetown din Washington, la Academia Diplomatică din Viena și la Universitatea de Vest din Timișoara. Vorbește germană, engleză, franceză, italiană și maghiară.

Ca activist civic, a inițiat și condus inițiativa i74 – Parlament pentru cetățeni, instrument prin care a reînviat inițiativele legislative ale cetățenilor.

Este un suporter al protejării Roșiei Montane, ceea ce l-a și motivat să se înscrie la masteratul de politici publice de la McCourt School of Public Policy, Universitatea Georgetown.

De la începutul mandatului său, Nicolae Ștefănuță a abordat subiecte precum tăierile ilegale de păduri, drepturile fundamentale ale cetățenilor, 112, planul european de combatere a cancerului, notificarea ajutoarelor în speța companiilor municipale din București, amendamente la bugetul Uniunii pentru programul Erasmus seniori și intervenții pe lupta împotriva schimbărilor climatice.

Cristian Alin Moş

Cristian Alin Moş

Membru al Biroului Național USR
Alin Arsu

Alin Arsu

Membru al Biroului Național USR, Deputat USR de București
Adrian Prisnel

Adrian Prisnel

Deputat de Dolj
Nicolae-Daniel Popescu

Nicolae-Daniel Popescu

Deputat de Diaspora