Mihai-Alexandru Badea

Deputat de București

Mihai Badea, deputat de București, este avocat în Baroul București și a fost consilier parlamentar al Grupului USR din Camera Deputaților. S-a alăturat Filialei USR Sector 1 în 2016, iar doi ani mai târziu a devenit președintele Comitetului de inițiativă „Fără Penali în Funcții Publice”, fiind totodată autorul propunerii legislative și coordonatorul juridic al întregului proiect.

La Parlament, a redactat sau co-redactat peste 60 de propuneri legislative, dintre care unele au devenit legi, precum și peste 70 de sesizări la Curtea Constituțională, majoritatea admise. A reprezentat USR în trei Birouri Electorale Centrale și în două Birouri Electorale ale Sectorului 1, la scrutinurile naționale dintre anii 2016 și 2020.

Este membru al Comisiei de politici publice a Alianței USR PLUS, respectiv coordonator al Programului de revizuire a Constituției și al Capitolului Justiție din Programul de guvernare. În mandatul de deputat, și-a stabilit trei obiective politice majore: revizuirea Constituției, reforma Justiției, modificarea legilor electorale.

Iulian Bulai

Vicepreședinte USR, Deputat de Neamț