Mihai-Alexandru Badea

Mihai-Alexandru Badea

Deputat de București

Mihai Badea, deputat de București, este avocat în Baroul București și a fost consilier parlamentar al Grupului USR din Camera Deputaților. S-a alăturat Filialei USR Sector 1 în 2016, iar doi ani mai târziu a devenit președintele Comitetului de inițiativă „Fără Penali în Funcții Publice”, fiind totodată autorul propunerii legislative și coordonatorul juridic al întregului proiect.

La Parlament, a redactat sau co-redactat peste 60 de propuneri legislative, dintre care unele au devenit legi, precum și peste 70 de sesizări la Curtea Constituțională, majoritatea admise. A reprezentat USR în trei Birouri Electorale Centrale și în două Birouri Electorale ale Sectorului 1, la scrutinurile naționale dintre anii 2016 și 2020.

Este membru al Comisiei de politici publice a Alianței USR PLUS, respectiv coordonator al Programului de revizuire a Constituției și al Capitolului Justiție din Programul de guvernare. În mandatul de deputat, și-a stabilit trei obiective politice majore: revizuirea Constituției, reforma Justiției, modificarea legilor electorale.

Iulian Bulai

Iulian Bulai

Vicepreședinte USR, Deputat de Neamț
Brian Cristian

Brian Cristian

Deputat de Maramureș
Cătălin Drulă

Cătălin Drulă

Președinte USR, deputat de Timiș
Marius Bodea

Marius Bodea

Senator de Iași
Sari la conținut