Iulian Bulai

Deputat de Neamț

Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă
Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi - Vicepreşedinte
iulian.bulai@cdep.ro

Am 30 de ani, sunt licențiat în arte vizuale și am un master în relații internațioanale. Dincolo de studiile artistice, sunt pasionat de limbile străine – vorbesc engleză, norvegiană, franceză, italiană, portugheză si limba chineză (mandarin) la nivel conversațional. Îmi place să mă implic în mersul societății și am făcut voluntariat în mai multe domenii ca educația, migrație sau inițiative cetățenești.

Pentru că sunt un federalist convins, după terminarea studiilor, am efectuat stagii de practică la Delegația UE în Republica Capului Verde și Islanda unde am lucrat în departamentele de comunicare. Am fost, de asemenea, traducător și interpret, pe lângă faptul că am expus lucrări de artă sau am coordonat diferite expoziții.

Din primăvara anului 2016 m-am întors acasă și m-am implicat în proiecte de antreprenoriat civic și politic. La alegerile locale am manageriat campania electorală pentru candidatul PACT la Primăria Tămășeni și împreună am câștigat patru locuri de consilier local.

Cu votul dumneavoastră, în decembrie 2016 am fost ales deputat de Neamț în Parlamentul României. După primul an de activitate parlamentară, consider că sunt un deputat activ care s-a aplecat asupra problemelor cetățenilor. Ca priorități, mi-am stabilit modificarea legii adopției pentru a simplifica procedurile de adoțtie și protejarea patrimoniului cultural. De asemenea, pentru anul 2018, Anul Centenar al Marii Uniri, îmi propun să încep lucrările la un Muzeu (Memorial) al Colectivizării în România în comuna natală, Tășaseni, Județul Neamț.

Cornel Zainea

Membru al Biroului Național USR, Deputat de Ilfov