George Țăranu

Membru al Biroului Național USR

George Țăranu are 35 de ani și este de profesie inginer constructor. În prezent este șef lucrări la Facultatea de Construcții și Instalații din Iași. Lucrează cu studenți din anul 1, organizează și promovează competiții studențești foarte apreciate cum este Concursul de Structuri cu zăbrele din carton ce are 6 ediții anuale.

În 2014 construiește prima locuință de tip semi îngropată din Nord-Estul României al cărei beneficiar este. Conceptul construcției se bazează pe ecologia în exploatare și pe economia de energie. În prezent locuiește în comuna metropolitană ieșeană Bîrnova . Este membru USR filiala Iași, fost candidat la alegerile din 2016 la Camera Deputaților, fost candidat independent la Consiliul Local al comunei Bîrnova.

În Decembrie 2015 aderă la mișcarea locală Pentru Iași, nemulțumit fiind de administrarea comunității locale. Nemulțumirea a transformat-o în acțiune, implicând-se astfel în alegerile locale din 2016. Lansează primul program de administrație locală pentru comuna Bîrnova, o sursă bună de inspirație pentru celelalte partide. Candidează independent datorită unui context nefavorabil pentru Partidul Pentru Iași, ce a fost contestat de PNL întârziind astfel decizia de înființare. În alegerile locale din 2016 obține 4,3% însă cel mai mare câștig a fost, să vadă măsurile propuse în campanie, preluate de PSD și implementate în noul Consiliul Local. Dintre aceste măsuri fac partea realizarea unei piețe locale agroalimentare și un parc central recreațional. După alegeri rămâne implicat în activitatea administrației locale participând cu regularitate la ședințele C.L. unde a propus mai multe proiecte și o listă de amendamente la proiectul de Buget Local pe 2017.

În campania alegerilor parlamentare propune un proiect de candidatură pentru zonele cu risc seismic din România susținând măsuri concrete pentru conservarea clădirilor în pericol la acțiunea seismică și creșterea siguranței construcțiilor, având studii de specialitate și experiență în acest domeniu. În campania electorală produce mai multe clipuri de campanie ce prezintă direcțiile de guvernare ale USR.

Din funcția de membru în Biroul Național va sprijini extinderea USR în mediul rural, acolo unde există interes pentru politica locală a unei administrații corecte, transparente și eficiente. Din scurta experiența a activității civice în mediul rural a observat și înțeles foarte clar că există și unele riscuri privind oportunismul unor traseiștii politici. Astfel pentru ca viitoarele filiale din mediul rural să fie în spiritul și valorile USR, candidații vor trece printr-un filtru foarte atent, punându-se accentul pe calitatea și onestitatea oamenilor, nu pe cantitate și notorietate locală.

George Taranu – Declaratie de avere 2017

Nicu Fălcoi