George Marussi

Senator de Prahova

Comisia pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală
george.marussi@senat.ro

Am 48 de ani, sunt căsătorit şi am doi copii, o fată şi un băiat de 22, respectiv 16 ani. M-am născut în Ploieşti, dar o parte din copilărie am petrecut-o într-un mic sat din Alba.

În 1993 am absolvit Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti, Facultatea de Prelucrarea Petrolului şi Petrochimie şi, tot în anul 1997, am obţinut o bursă de studiu DAAD la Universitatea Tehnica din Clausthal, Germania.

În Sep 1993 m-am angajat ca inginer tehnolog la PETROSTAR, institut de proiectare pentru industria petrolieră iar din anul 1995 am început să coordonez departamentul CAD fiind responsabil cu extinderea, dezvoltarea şi întreţinerea reţelei de calculatoare şi baza de programe pentru proiectare.

În anul 1996 am luat primul contact cu firma Petrolite, cu sediul în Viena, pentru care PETROSTAR a devenit agent în România, domeniul de activitate fiind furnizarea de tratamente chimice pentru industria petrolieră. În 2008 Petrolite a fost cumpărată de corporaţia Baker Hughes, al treilea furnizor mondial de servicii pentru industria de petrol, cu peste 70 000 angajaţi si activitate in peste 120 ţari.

Din anul 2000 am început să lucrez pentru Baker Petrolite Austria în relaţia cu rafinăriile şi schelele de petrol din România. În 2003 m-am angajat la Baker Petrolite Germania, de data aceasta pentru sectorul de rafinare şi petrochimie, cu această ocazie având şansă să văd cum arată această industrie în Germania şi Austria.

Din anul 2006 s-a înfinţat entitatea Românească a Baker Hughes şi am coordonat activitatea diviziei de chimicale în România ca director tehnic.

Începând cu anul 2011 domeniul meu de responsabilitate s-a extins pentru ţările din jurul Marii Negre, iar o perioada am coordonat si activitatea departamentului pentru ţările Europei de nord.

În perioada 2015-2016 am fost director şi reprezentant legal pentru Baker Hughes România.

M-am alăturat proiectului USR in Aug. 2016 ca prima tentativa de activism politic, cu speranta ca pot practica un altfel de politica.

Nicoleta Dinu

Senator de Constanța