George-Edward Dircă

Senator de Galați

Grupul parlamentar al Uniunii Salvaţi România - Secretar
Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări
Comisia pentru constituţionalitate, libertăţi civile şi monitorizare a executării hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului
Comisia de validare
Comisia pentru regulament
george.dirca@senat.ro

Sunt George – Edward Dircă, am 36 ani și practice avocatura în cadrul SCA Dircă, Gherbea și Asociații, având o bogată experiență în drept civil, administrativ și fiscal. Sunt implicat active alături de ONG-uri de profil, în acțiuni având ca obiect protejarea patrimoniului urbanistic, protecția mediului și oprirea abuzurilor autorităților împotriva cetățenilor. De ani de zile mă lupt cu agresiunile Primăriei Generale a Capitalei asupra spațiului public, asupra patrimoniului imobil și a ariilor protejate.

Consider că, datorită experienței juridice, voi putea iniția legi necesare promovării și susținerii unui sistem de justiție independent ce va putea continua lupta împotriva corupției.

Mi-am făcut o prioritate din majorarea alocărilor bugetare în sănătate și educație, dar și din eficientizarea instituțiilor publice care trebuie să fie conduse de oameni aflați în afara influenței politice numiți pe criterii de competență.

Îmi asum demersul pentru implementarea Master-Panului General de Transport care să asigure inter-conectarea județului Galați, în special a portului Galați, cu celelalte regiuni ale țării, facilitând tehnologiilor, al mărfurilor și al persoanelor.

Nu în ultimul rând mă voi implica în creșterea potențialului economic la nivel zonal prin implementarea politicilor comerciale favorabile mediului de afaceri, în paralel cu realizarea de programe de consiliere și reconversie profesională care să asigure accesul șomerilor la o nouă piață a muncii.

Prioritățile mele sunt: susținerea unui sistem de justiție independent, lupta împotriva abandonului școlar din mediul rural, ca parte a reformei educației, și transparentizarea și depolitizarea instituțiilor publice.

Stelian Ion

Deputat de Constanța