Dumitru Lupescu

Dumitru Lupescu

Deputat de Dâmbovița

Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională

dumitru.lupescu@cdep.ro

Născut în comuna Gura-Şuţii jud. Dâmboviţa şi crescut în Bucureşti. Studiile primare şi gimnaziale în Bucureşti, iar în anul 1969 am absolvit Liceul Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza, jud.Prahova. În anul 1972 am absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu–specialitatea infanterie. Au fost două perioade provocatoare şi deschizătoare de drumuri. Am avut norocul de profesori şi educatori extraordinari, cărora le sunt recunoscător pentru nivelul ridicat de cunoştinţe generale şi profesionale dobândite.
În anul 1972 mi-am început activitatea de ofiţer activ în Ministerul Apărării Naţionale, fiind selecţionat şi numit în funcţia de comandant pluton infanterie – gardă şi protocol la Regimentul 30 Gardă Bucureşti. Un an (1974-1975) am fost comandant pluton la Regimentul 2 Mecanizat din Bucureşti. Din 1975 şi până în 2001 mi-am continuat activitatea ca ofiţer de stat major în două comandamente de mare unitate (U.M.01035 şi U.M.02450) din Bucureşti, unde am desfăşurat activităţi de coordonare, control şi îndrumare pe linie de specialitate. În aceste locuri unde am studiat şi muncit, am învăţat că dragostea de neam şi ţară este supremă, că OMUL este cel mai important în societate, că legile ţării trebuie respectate şi aplicate, iar munca, cinstea şi corectitudinea, simplitatea si transparenţa sunt caracteristicile care mă definesc.

După pensionare (iulie 2001-aprilie 2007), am continuat activitatea în societatea civilă ca director operativ şi lector-formator la două societăţi de pază, protecţie şi transport valori, in care am efectuat angajarea, organizarea, coordonarea, conducerea şi desfăşurarea cursurilor de calificare, echiparea şi dotarea personalului de pază şi gardă de corp, controlul şi coordonarea activităţii de pază, protecţie şi transport valori. Din anul 2007 până în decembrie 2012 am activat ca şef tură protecţie şi pază la o unitate de învăţământ din sectorul 3 Bucureşti.

Activitatea şi experienţa civică
2014-prezent, membru fondator al Grupului de Iniţiativă Civică „Salvaţi Parcul Tineretului”, grup afiliat Reţelei Civice Bucureşti. M-am implicat în cultivarea participării cetăţenilor la viaţa oraşului, în viaţa comunității și lupta pentru salvarea spaţiilor verzi, pentru amenajarea parcurilor, a pistelor pentru biciclişti sau a trotuarelor, pentru salvarea monumentelor de patrimoniu și a clădirilor ce adăposteau odată cinematografe, teatre sau centre comunitare. Ca recunoaştere a activităţii mele civice, am primit premiul „Rezistenţa în parcuri” la Gala Premiilor Participării Publice, G3P, ed.VI-a, martie 2015 şi premiul pentru implicare civică, la Gala Premiilor SAR, ed. 2016.

Dumitru Lupescu – Declarație de avere 2019

Nicoleta Dinu

Nicoleta Dinu

Senator de Constanța
Elek Levente

Elek Levente

Membru al Biroului Național USR
Cristina Prună

Cristina Prună

Vicepreședinte USR, Deputat de București
Florina Presadă

Florina Presadă

Membru al Biroului Național USR, Senator de București