Dumitru Dobrev

Membru al Biroului Național USR

Dumitru Dobrev este fondator al Uniunii Salvați Bucureștiul. A fost vicepreședinte al Uniunii Salvați România între 2016 și 2017.

Dumitru este un vechi activist pentru protecția mediului și a patrimoniului. În ultimii 12 ani, a reprezentat ca avocat diferite ONG-uri în Campania Salvați Roșia Montană, precum și asociațiile Salvați Bucureștiul, Fundația Eco-Civica, Societatea Academică din România, W.W.F., Centrul de Resurse Juridice, Salvați Cartierele Dămăroaia și Bucureștii Noi și Salvați Cartierul Militari.

În 2016 a candidat la funcția de Primar al Sectorului 4, în prima campanie, de spart gheața, la care participa nou înființatul USB. A participat la toate etapele formării și creșterii USB/ USR, de la început și până acum.

Dumitru Dobrev este avocat fondator al Dobrinescu Dobrev SCA şi cercetător științific la Institutul de Cercetări Juridice „Andrei Rădulescu” al Academiei Române, Departamentul de Drept Privat „Traian Ionașcu”.

Practică avocatura de 19 ani, iar ariile sale predilecte de practică sunt contenciosul funcției publice, mediului și urbanismului.

Între august 2012 și iunie 2018 a fost directorul științific al Revistei Române de Drept al Afacerilor, editată de Wolters Kluwer”, iar în mandatele 2013-2015 și 2017-2019 – membru al Consiliului de Conducere al Camerei Naționale a Consilierilor în Proprietate Industrială din România, ca șef al comisiei legislative al acesteia.

Între 2006 și 2012 a lucrat ca avocat colaborator la SCA Biriș Goran, Tănăsescu Leaua Cadar şi Asociaţii (actualmente, Leaua şi Asociaţii) şi la Vilău & Mitel.

Cătălin Drulă

Membru al Biroului Național USR, Deputat de Timiș