Dragoș Tudorache

Dragoș Tudorache

europarlamentar

Dragoș Tudorache este europarlamentar USR, președinte al Comisiei speciale privind inteligența artificială în era digitală (AIDA) și raportor al Parlamentului European pentru Republica Moldova. Are o bogată experiență profesională în organizații internaționale.

În perioada crizei migrației, a condus unitățile de coordonare și strategie din Direcția Generală Afaceri Interne, până în 2015, când a fost numit membru al Guvernului Cioloș. Între noiembrie 2015 și ianuarie 2017, a fost șef al Cancelariei, ministru interimar al Comunicațiilor și ministru al Afacerilor Interne.

Ca membru al Guvernului Cioloș, a condus Ministerul de Interne și a fost șeful Cancelariei Prim-Ministrului. Înainte de a se întoarce în țară, a lucrat mai bine de zece ani în cadrul Comisiei Europene și s-a ocupat de negocierile pentru aderarea României la Spațiul Schengen și mai apoi de problema migrației.

A participat, de asemenea, la misiunea internațională de menținere a păcii în Kosovo, unde sub egida Organizației Națiunilor Unite (ONU) a condus Departamentul Juridic și echipa judecătorilor internaționali.

Cristina Prună

Cristina Prună

Deputat de București
Nicolae Ştefănuţă

Nicolae Ştefănuţă

Vicepreședinte USR, Europarlamentar
Claudiu Năsui

Claudiu Năsui

Vicepreședinte USR, deputat de București
Dragoș Pîslaru

Dragoș Pîslaru

europarlamentar