Dragoș Tudorache

europarlamentar

Dragoș Tudorache este europarlamentar USR, președinte al Comisiei speciale privind inteligența artificială în era digitală (AIDA) și raportor al Parlamentului European pentru Republica Moldova. Are o bogată experiență profesională în organizații internaționale.

În perioada crizei migrației, a condus unitățile de coordonare și strategie din Direcția Generală Afaceri Interne, până în 2015, când a fost numit membru al Guvernului Cioloș. Între noiembrie 2015 și ianuarie 2017, a fost șef al Cancelariei, ministru interimar al Comunicațiilor și ministru al Afacerilor Interne.

Ca membru al Guvernului Cioloș, a condus Ministerul de Interne și a fost șeful Cancelariei Prim-Ministrului. Înainte de a se întoarce în țară, a lucrat mai bine de zece ani în cadrul Comisiei Europene și s-a ocupat de negocierile pentru aderarea României la Spațiul Schengen și mai apoi de problema migrației.

A participat, de asemenea, la misiunea internațională de menținere a păcii în Kosovo, unde sub egida Organizației Națiunilor Unite (ONU) a condus Departamentul Juridic și echipa judecătorilor internaționali.

Radu Panait

Deputat de Satu Mare