Dragoș Pîslaru

Dragoș Pîslaru

europarlamentar

Dragoș Pîslaru este de profesie economist, deține un doctorat în economie la Institutul Național de Cercetări Economice (INCE) al Academiei Române, un masterat în Relații Internaționale obținut la London School of Economics din Marea Britanie și o licență în Economie Mondială la Academia de Studii Economice – Relații Economice Internaționale.

A înființat și condus pe rând think-tank-ul Grupul de Economie Aplicată (2004-2007), iar mai apoi GEA Strategy & Consulting (2007-2015), ca director executiv și respectiv manager general. A construit ca antreprenor una dintre cele mai bune echipe autohtone în domeniul consultanței strategice pentru dezvoltare, realizând proiecte pentru organizații internaționale, administrația publică centrală și locală și pentru sectorul privat.

A fost consilier de stat pe probleme economice al prim-ministrului și mai apoi ministru al Muncii în 2016, în guvernul condus de Dacian Cioloș, unde s-a concentrat pe revizuirea legii salarizării unitare, reforma măsurilor active de ocupare, crearea registrului unic privat și public al salariaților prin reforma REVISAL, reforma inspecției sociale, debirocratizarea în relația cu cetățenii și implementarea Planului Național Anti-Sărăcie, lansând proiectul pilot al serviciilor comunitare integrate.

În mai 2019 a fost ales europarlamentar pe lista USR, devenind membru în comisia pentru afaceri economice și monetare (ECON) și subcomisia de fiscalitate (FISC) unde a fost co-raportor al Parlamentului European pentru Mecanismul de Redresare și Reziliență (RRF), cel mai ambițios program de redresare al Uniunii Europene din istoria recentă.

În prezent este raportor din partea grupului Renew Europe pe Planul de acțiuni al Comisiei Europene pentru un sistem de taxare simplu și echitabil la nivel european și pentru Regulamentul pentru prevenirea spălării banilor și finanțării organizațiilor teroriste (AML). Este membru în grupul de lucru al Parlamentului European pentru zona euro.

A fost ales în 2020 cel mai influent europarlamentar pe probleme economice de o organizație independentă, VoteWatch.eu

Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă

vicepreședinte filiala USR Bihor
Ramona Strugariu

Ramona Strugariu

europarlamentar
Vlad Gheorghe

Vlad Gheorghe

Europarlamentar
Dragoș Tudorache

Dragoș Tudorache

europarlamentar