Diana Stoica

Deputat de București

Diana Stoica, deputat de București, e specializată în Drept Internațional Public și a avut o implicare semnificativă în mediul neguvernamental și guvernamental. A făcut parte din echipa care a transformat în lege, pentru prima dată în România, un proiect socio-educațional derulat de un ONG: „Fiecare copil în grădiniță”.

A fost consilier al ministrului Sănătății Vlad Voiculescu în timpul Guvernului Cioloș și a coordonat elaborarea Planului de Resuscitare a Sistemului de Transfuzii. A co-fondat Donorium, proiectul care își propune să rezolve criza de sânge din România. În 2 ani de la lansare, peste 40.000 de donatori s-au alăturat comunității. În mandatul său de deputat, își propune să continue reforma din sănătate începută în 2016.

Domeniile pe care le vizează în mandatul său sunt:
– Resuscitarea sistemului de transfuzii sanguine, astfel încât fiecare român să primească, la nevoie, sângele necesar pentru a supraviețui;
– Revigorarea educației pentru sănătate, astfel încât fiecare copil să crească sănătos, informat și responsabil;
– Consolidarea asistenței medicale comunitare, astfel încât nicio persoană vulnerabilă să nu se simtă abandonată.

Aurel Oprinoiu

Senator de Prahova