Daniel Sorin Gheba

Deputat de Dolj

Daniel Sorin Gheba, deputat de Dolj, are 42 de ani, și a absolvit Facultatea de Mecanică a Universității din Craiova. Tatăl unui băiat în vârstă de 12 ani, Daniel Sorin Gheba este în prezent reprezentant medical.

A intrat recent în politică și a făcut-o cu încrederea că va schimba în bine comunitatea din Șimnicu de Sus, locul în care își desfășoară activitatea de fermier și apicultor, începute cu ajutorul fondurilor europene.

Deputatul Daniel Gheba face parte din Comisia de agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților. Un proiect pe care îl susține se referă la extinderea sistemului de irigații. Totodată, Daniel Gheba crede că este necesară crearea asociaţiilor de fermieri, ca în vestul Europei, în vederea comercializării mărfurilor şi certificării lor.

Un alt proiect pe care vrea să îl implementeze constă în informarea fermierilor cu privire la proiectele în care se pot implica, prin intermediul primăriilor. De asemenea, vrea să dezvolte programul „Primul Tractor”, similar cu proiectele „Prima Casă” și „Prima Mașină”, iar industria producătoare de maşini agricole din România să asigure cel puțin 70% din aceste utilaje.

Claudiu Mureșan

Senator de Sibiu