Daniel Sorin Gheba

Daniel Sorin Gheba

Deputat de Dolj

Daniel Sorin Gheba, deputat de Dolj, are 42 de ani, și a absolvit Facultatea de Mecanică a Universității din Craiova. Tatăl unui băiat în vârstă de 12 ani, Daniel este în prezent reprezentant medical.

A intrat recent în politică și a făcut-o cu încrederea că va schimba în bine comunitatea din Șimnicu de Sus, locul în care își desfășoară activitatea de fermier și apicultor, începute cu ajutorul fondurilor europene.

În Parlament vrea să facă parte din Comisia de agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților. Unul dintre proiectele pe care le va propune este extinderea sistemului de irigații. Doljul are o problemă de microclimat, care este mai degrabă deșertic. Daniel crede că este necesară crearea asociaţiilor de fermieri, precum în vestul Europei, în vederea comercializării mărfurilor şi certificării lor.

Un alt proiect pe care vrea să îl implementeze este informarea prin primăriile locale a proiectelor pe care le pot accesa fermierii. Vrea de asemenea să dezvolte programul Primul Tractor, similar cu proiectele Prima Casă și Prima Mașina, iar industria producătoare de maşini agricole din România să asigure cel puțin 70% din aceste utilaje.

Dan Barna

Dan Barna

Președinte USR, Deputat de Sibiu
Oana-Marciana Özmen

Oana-Marciana Özmen

Deputat de București
Filip Havârneanu

Filip Havârneanu

Deputat de Iași
Ionuț Moșteanu

Ionuț Moșteanu

Membru al Biroului Național USR, Deputat de Argeș