Dan Ivan

Senator de Maramureș

Dan Ivan este inginer, absolvent al Facultății de Inginerie (5 ani) din cadrul Universității de Nord Baia Mare, secția Utilaje și Instalații de Proces. A ocupat timp de aproape 20 de ani diverse funcții în companii private, în cadrul cărora a contribuit direct la dezvoltarea lor, prin atragerea de furnizori internaționali, diversificarea portofoliilor de produse și atragerea de fonduri europene.

Dan activează civic ca membru fondator și președinte al Asociației Ioana-Maria, un ONG ce reușește să facă viața mai frumoasă multor copii diagnosticați cu Sindromul Down din Baia Mare.

Printre prioritățile ca și senator se numără: consolidarea unui sistem școlar incluziv pentru copiii cu nevoi speciale și pentru cei proveniți din medii defavorizate; modificarea legislației privind alegerile locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale prin introducerea votului electronic începând cu alegerile organizate în anul 2024; stimularea companiilor care investesc în învățământul dual.

Dan are 42 de ani, este căsătorit și are doi copii.

Sebastian Cernic

Senator de Bacău