Dan Barna

Comisia pentru politică externă - Vicepreşedinte
Comisia pentru afaceri europene
dan.barna@cdep.ro

Dețin o experiență semnificativă în educația pentru adulți având la activ, în calitate de formator, peste 100 de sesiuni de instruire, adresate reprezentanților sectorului public și mediului de afaceri, în management de proiect, evaluare proiecte, formare de formatori, comunicare, finanțări europene și antreprenoriat.
În perioada 2001 – 2007 am fost consultant al Reprezentanței Comisiei Europene din Romania, fiind implicat direct în calitate de evaluator, monitor sau asistent tehnic în peste 400 de proiecte. În anul 2006 am absolvit programul de un an de Formare de Formatori în cadrul InWent – Institute for European Politics –Berlin, devenind Formator Certificat International în domeniul Fondurilor Structurale. În perioada 2005-2007 am fost Coordonator Național al Campaniilor de Informare ale Programului Fondul Europa al Comisiei Europene. În 2007 am fost unul dintre fondatorii Structural Consulting Group – www.fonduri-structurale.ro, companie în conducerea căreia am fost implicat timp de 10 ani, perioadă în care www.fonduri-structurale.ro se poziționează în postura de leader al surselor de informare in domeniul finanțărilor europene. In aceasta perioadă am contribuit în calitate de expert la implementarea a 12 proiecte finanțate prin Fondul Social European.
Din luna mai 2016 am făcut parte din Guvernul Dacian Cioloș în calitate de Secretar de Stat la Ministerul Fondurilor Europene, poziție din care am coordonat raportarea finală și închiderea perioadei de finanțare 2007-2013, relația MFE cu Parlamentul precum și o parte dintre lansările de apeluri pentru noua perioadă 2014-2020 .
Valorile în care cred sunt onestitate, decență, pragmatism și realism. Ghidându-mă după acest set de valori și folosindu-mă de experiența acumulată de-a lungul anilor petrecuți ca formator, consultant în domeniul fondurilor europene și în poziția de Secretar de Stat, doresc să ating o reprezentarea onestă, activă și vizibilă a comunității orașului și județului Sibiu în Parlamentul României și susținerea proiectelor de dezvoltare locală.

Claudiu Năsui

Cristina Iurișniți