Cristina Rizea

Deputat de Constanța

Cristina Rizea este deputat de Constanța. A absolvit Facultatea de Științe Economice la Universitatea Ovidius din Constanța. Cristina Rizea are o experiență profesională de peste 14 ani de ani în domeniul transporturilor, iar, în paralel, din 2002, s-a implicat în numeroase acțiuni civice de protejare a grupurilor vulnerabile din județul Constanța.

Este membră în Comisia pentru Muncă și protecție socială și Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi. Propune debirocratizarea instituționalizării copiilor prin măsuri simple care să scurteze timpul petrecut de copii în sistem și programe de integrare socială a acestora. Cristina Rizea arată că opțiunile celor peste 50.000 de copii aflați acum în sistem, de a merge către adopție sau către reintegrarea în familie, sunt greoaie, iar copiii nu reușesc să fie integrați în societate la maturitate. Ea vrea să propună un set de măsuri de promovare a adopției în rândul cetățenilor, prin campanii de conștientizare desfășurate la nivel național.

Un alt domeniu de interes pentru Cristina Rizea este sistemul sanitar. Ea militează pentru reintroducerea unor medicamente esențiale pe lista celor compensate, o măsură luată și de Guvernul Cioloș în 2016, care a fost însă abandonată după schimbarea Executivului. Consideră că măsura este una urgentă, de care depind mii de vieți.

Alin-Gabriel Apostol

Deputat de București