Cristina Prună

Deputat de București

Comisia pentru industrii si servicii
Comisia pentru afaceri europene
cristina.pruna@cdep.ro

Sunt deputat în Parlamentul României din Decembrie 2016, unde activez în două comisii: Industrii și Servicii și Afaceri Europene. Din iunie până în decembrie 2016 am fost consilier în cadrul Consiliului General al Primăriei Municipiului București.

Lucrez pe mai multe subiecte ce țin de domeniul energiei, de la cărbune și gaz la energie regenerabilă. Mă preocupă repercusiunile sociale ale programelor de închidere a minelor de cărbune din Valea Jiului. Cred în tranziția energetică “justă” pentru oamenii care trăiesc în această regiune și am fost o promotoare puternică la Comisia Europeană a includerii regiunii Văii Jiului în Platforma regiunilor carbonifere în tranziție. De asemenea, am propus mai multe amendamente și proiecte pentru încurajarea industriei gazului natural și a industriilor conexe, consumatoare de gaz.

Înainte de a intra în politică, am lucrat în diferite țări europene, atât în sectorul privat, cât și în cel non-profit. Am fost antreprenor și manager de proiecte europene. Din 2012 până în 2015 am construit un start-up digital în domeniul sănătății. De asemenea, am gestionat proiecte în companii private internaționale.

Am obținut două burse de studiu care m-au ajutat să studiez în cadrul unui master în dezvoltare economică europeană și internațională și unui alt master în managementul afacerilor la Sciences Po, Ecole des Mines și Collège des Ingénieurs din Paris.

Adrian Wiener

Senator de Arad