Cristina Iurișniți

Deputat de Bistrița-Năsăud

Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport
cristina.iurisniti@cdep.ro

Am absolvit Facultatea de Litere , Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca in 1994 si tot din același an am intrat in învățământ ca profesor titular de limba franceza.
Am 45 de ani. In prezent sunt profesor titular de limba franceză la Colegiul Național Andrei Mureșanu.
Profesez în acest liceu bistrițean din anul 2008.
Am pregătit elevi cu rezultate deosebite la concursuri si olimpiade naționale, cat si pentru examenele DELF, in vederea obținerii certificatelor internaționale de competentă lingvistică.
Întotdeauna am promovat educația de calitate, inclusiv prin rezultatele foștilor elevi precum Andreea Grad, ca șef de promoție 2016 la Sorbona, si care va fi desemnată in Cetățean de onoare a județului Bistrița –Năsăud. sau actualilor mei elevi, olimpici pasionați de limba si cultura franceza!
Pe o perioada de 2 ani ( 2010-2012) am fost expert monitorizare în cadrul proiectului național inițiat de MENCS „Formarea continuă a cadrelor didactice pentru utilizarea resurselor informatice moderne în predarea eficientă a limbii franceze / engleze și evaluarea la nivel european a competențelor lingvistice”. Proiectele educaționale le-am considerat întotdeauna o alternativa viabila, eficienta si complementara a educației formale. .Am coordonat proiecte educaționale pe tema cetățeniei europene active cu fonduri nerambursabile de la CL ( 2010, 2011) dar si cu fonduri europene in cadrul Programelor Comenius
.( 2009, 2010, 2013).
Sunt metodist ISJBN și formator național. Am inițiat pe plan județean filiala Asociației profesorilor de limba franceza(ARPF B-N). Din 2012 sunt examinator și corector pentru certificate internaționale DELF în Institutul Francez, Cluj-Napoca.
Susțin formarea continuă , pe tot parcursul vieții. Recent , am absolvit un masterat în Didactica Limbii Franceze, cu specializare în managementul formării, la Universitatea Franche-Comté, Centrul de Lingvistică Aplicată din Besançon, Franța, precum și un Master în Comunicare și Relații Publice în România.

Tudor Benga

Deputat de Brașov