Cristian Ghica

Cristian Ghica

Membru al Biroului Național USR, Senator de București

Grupul parlamentar al Uniunii Salvaţi România - Lider
Comisia pentru afaceri europene - Vicepreşedinte
cristian.ghica@senat.ro

Nascut in Ploiesti, am absolvit in 1994 Facultatea Transporturi, sectia Autovehicule Rutiere, din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti, iar in 2014 Facultatea de Drept a Universitatii Nicolae Titulescu. Antreprenor, am contribuit in anii 1990 la construirea unor afaceri in domeniul importului si distributiei de componente IT, iar in anii 2000 a altora in domeniul productiei publicitare.
Imi propun ca din parlament sa sustin depolitizarea institutiilor publice si modificarea legilor electorale, astfel incat primarii sa fie alesi in doua tururi de scrutin, scaderea numarului de semnaturi necesar participarii la alegeri, scaderea pragului electoral.
Sunt pentru prima data implicat in politica. Ca majoritatea candidatilor USR, am avut o alta cariera, insa am ajuns la un moment in care mi s-a parut ca nu mai pot sta sa-mi dau cu parerea de pe margine. Il cunosc pe Nicusor de foarte mult timp. De cativa ani buni, impreuna cu un mic grup de prieteni, l-am sustinut in proiectele lui, atat civice cat si politice, asa ca alegerea USB a fost naturala, la fel ca transformarea in USR.
Ii rog pe cei nehotarati sau care nu vor sa mearga deloc la vot sa se mai gandeasca. Inteleg sila pe care o simt, am vazut-o pe strada si m-am simtit umilit de indreptatirea ei, dupa 26 de ani de minciuna si manipulare grosolana.

Cristian Ghica – declaratie de avere 2017

Cristian Ghica – declaratie de avere 2018

Cristian Ghica – Declarație de avere 2019

Cristina Prună

Cristina Prună

Vicepreședinte USR, Deputat de București
Ana Ciceală

Ana Ciceală

Membru al Biroului Național
Dan Barna

Dan Barna

Președinte USR, Deputat de Sibiu
Silviu Dehelean

Silviu Dehelean

Deputat de Bihor