Cosette Chichirău

Cosette Chichirău

Deputat de Iași

Grupul parlamentar al Uniunii Salvaţi România - Vicelider
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci
cosette.chichirau@cdep.ro

Cosette Chichirău, deputat la al doilea mandat, s-a născut și a crescut în Iași. A absolvit Liceul de Informatică din Iași și Facultatea de Științe Economice a Universității Alexandru Ioan Cuza. După licență, a plecat la studii în Statele Unite unde a obținut un MBA și un doctorat în Finanțe la University of Massachusetts Amherst.

Cosette Chichirău are o experiență de 10 ani în industria financiară, lucrând la companii din Fortune 100 în calitate de analist cantitativ și de risc și ca lider de echipă pe analiza riscului portofoliilor mari și diversificate (MassMutual Financial Group, State Street Bank).

Ca antreprenor, s-a implicat în 10 proiecte antreprenoriale, în diverse roluri, de la consultant și expert financiar până la asociat și proprietar de afacere. Din 2016, este deputat în Parlamentul României și s-a remarcat prin opoziția fermă manifestată la proiectele nocive ale PSD.

Activitatea parlamentară principală din primul mandat s-a desfășurat în cadrul Comisiei de Buget, Finanțe și Bănci. De asemenea, a reprezentat interesele Iașului și Moldovei în comisiile și evenimentele organizate de forurile naționale și internaționale care au avut ca obiectiv regiunea din est a țării.

Cosette Chichirău – Declarație de avere 2019

Mihai Botez

Mihai Botez

Deputat de Vaslui
Nicu Fălcoi

Nicu Fălcoi

Deputat de Timiș
Iulian Lorincz

Iulian Lorincz

Deputat de Diaspora
Adrian Giurgiu

Adrian Giurgiu

Deputat de Mureș