Cosette Chichirău

Deputat de Iași

Grupul parlamentar al Uniunii Salvaţi România - Vicelider
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci
cosette.chichirau@cdep.ro

Cosette Chichirău s-a născut și a crescut în Iași. Are 39 de ani. A absolvit Liceul de Informatică din Iași (1996) și Facultatea de Științe Economice a Universității Al. I. Cuza, (2000). După licență a plecat la studii în Statele Unite, unde a obținut un MBA (2002) și un doctorat în finanțe (2007) la University of Massachusetts Amherst.
Cosette are 10 ani de experiență în industria financiară, lucrând la companii din Fortune 100 în calitate de analist cantitativ și de risc și ca lider de echipă pe analiza riscului portofoliilor mari și diversificate (MassMutual Financial Group, State Street Bank). Din 2011, s-a implicat în proiecte antreprenoriale de start-up din diverse domenii, cum ar fi: finanțarea de instalații solare pentru ONG-uri, aplicații pe mobil pentru educație și activitate civică, și inovația unei platforme financiare (The RISConsulting Group, Wellington Solar).
Întoarsă în țară, Cosette dorește să contribuie la dezvoltarea industriilor moderne, a antreprenoriatului din Iași, a infrastructurii regionale și la ridicarea profilului Moldovei la București. Consideră că cele mai importante valori sunt rațiunea și compasiunea și își dorește un echilibru între acestea în viața ei publică.

Vlad Duruș

Deputat de Maramureș