Claudiu Năsui

Claudiu Năsui

Vicepreședinte USR, Deputat de București

Comisia pentru buget, finanţe şi bănci
Grupul parlamentar al Uniunii Salvaţi România - Secretar
claudiu.nasui@cdep.ro

Claudiu Năsui, deputat de București la al doilea mandat. Este ONG-ist și economist specializat în finanțe. A făcut parte din cabinetul Ministrului Finanțelor Publice în cadrul guvernului Cioloș, unde a lucrat la proiecte de transparență bugetară, îmbunătățirea legislației privind investițiile publice și dezvoltarea mijloacelor moderne de plată a impozitelor cu cardul. Proiecte pe care le-a dus mai departe în primul mandat de deputat, vreme în care a propus numeroase proiecte de debirocratizare.

Înainte de a se alătura echipei guvernamentale, Claudiu a lucrat exclusiv în sectorul privat, în consultanță financiară și în sectorul bancar. Claudiu a absolvit Facultatea de finanțe a Universității Paris-Dauphine și a terminat un Master la universitatea Bocconi, în Italia, tot în domeniul finanțelor.

În 2014, pentru a combate promisiunile populiste ale unei clase politice devenite iresponsabilă, care promite veșnice scăderi de taxe și creșteri de cheltuieli, Claudiu a lansat Open Budget, platforma de transparență bugetară care prezintă bugetul statului într-un mod inteligibil și transparent oricui este interesat. Platforma permite, de asemenea, simularea de multiple alocări bugetare cu scopul de a combate iresponsabilitatea politicilor publice prin transparență sporită.

Claudiu Nasui – Declaratie de avere 2017

Claudiu Nasui – Declaratie de avere 2018

Claudiu Năsui – Declarație de avere 2019

 

Radu Tudor Ciornei

Radu Tudor Ciornei

Deputat de Suceava
Iulian Lorincz

Iulian Lorincz

Deputat de Diaspora
Allen Coliban

Allen Coliban

Vicepreședinte USR, Primar Mun. Brașov
Elek Levente

Elek Levente

Membru al Biroului Național USR