Claudiu Năsui

Deputat de București

Comisia pentru buget, finanţe şi bănci
Grupul parlamentar al Uniunii Salvaţi România - Secretar
claudiu.nasui@cdep.ro

Claudiu Iulius Gavril Năsui s-a născut în București, este ONG-ist și economist specializat în finanțe. A făcut parte din cabinetul Ministrului Finanțelor Publice în cadrul guvernului Cioloș, unde a lucrat la proiecte de transparență bugetară, îmbunătățirea legislației privind investițiile publice și dezvoltarea mijloacelor moderne de plată a impozitelor cu cardul.
Înainte de a se alătura guvernului, Claudiu a lucrat exclusiv în sectorul privat, în consultanță financiară și în sectorul bancar. Claudiu a absolvit de la facultatea de finanțe a universității Paris-Dauphine și a efectuat un Master la universitatea Bocconi, în Italia, tot în domeniu finanțelor.
Întors după studii în România, Claudiu a fondat Societatea pentru Libertate Individuală, asociație non-profit prin care a desfășurat multiple proiecte vizând transparentizarea administrației publice, educația economică și promovarea libertății economice. Printre acestea se numără Economy Works, seria de cursuri online de economie dedicată liceenilor în care elevii sunt premiați cu premii în bani și cu participarea complet gratuită la școli de vară din Germania și Statele Unite.
În 2014, pentru a combate promisiunile populiste ale unei clase politice devenite iresponsabilă, care promite veșnice scăderi de taxe și creșteri de cheltuieli, Claudiu a lansat Open Budget, platforma de transparență bugetară care prezintă bugetul statului într-un mod inteligibil și transparent oricui este interesat. Platforma permite, de asemenea, simularea de multiple alocări bugetare cu scopul de combate iresponsabilitatea politicilor publice prin transparență sporită.
Claudiu practică tenisul de masă și de câmp. În timpul liber urmărește atent subiecte de politică internațională și dezbateri competitive. Pentru relaxare iese la alergat în Herăstrău. Este pasionat de tehnologie și de Science Fiction.

Silvia Dinică

Senator de București