Claudiu Năsui

Claudiu Năsui

Vicepreședinte USR, Deputat de București

Comisia pentru buget, finanţe şi bănci
Grupul parlamentar al Uniunii Salvaţi România - Secretar
claudiu.nasui@cdep.ro

Claudiu Năsui, deputat de București la al doilea mandat. Este ONG-ist și economist specializat în finanțe. A făcut parte din cabinetul Ministrului Finanțelor Publice în cadrul guvernului Cioloș, unde a lucrat la proiecte de transparență bugetară, îmbunătățirea legislației privind investițiile publice și dezvoltarea mijloacelor moderne de plată a impozitelor cu cardul. Proiecte pe care le-a dus mai departe în primul mandat de deputat, vreme în care a propus numeroase proiecte de debirocratizare.

Înainte de a se alătura echipei guvernamentale, Claudiu a lucrat exclusiv în sectorul privat, în consultanță financiară și în sectorul bancar. Claudiu a absolvit Facultatea de finanțe a Universității Paris-Dauphine și a terminat un Master la universitatea Bocconi, în Italia, tot în domeniul finanțelor.

În 2014, pentru a combate promisiunile populiste ale unei clase politice devenite iresponsabilă, care promite veșnice scăderi de taxe și creșteri de cheltuieli, Claudiu a lansat Open Budget, platforma de transparență bugetară care prezintă bugetul statului într-un mod inteligibil și transparent oricui este interesat. Platforma permite, de asemenea, simularea de multiple alocări bugetare cu scopul de a combate iresponsabilitatea politicilor publice prin transparență sporită.

Claudiu Nasui – Declaratie de avere 2017

Claudiu Nasui – Declaratie de avere 2018

Claudiu Năsui – Declarație de avere 2019

 

Anca Sawaya

Anca Sawaya

Membru al Biroului Național USR
Mihai Goțiu

Mihai Goțiu

Membru al Biroului Național USR
Oana-Marciana Özmen

Oana-Marciana Özmen

Deputat de București
Nicu Fălcoi

Nicu Fălcoi

Deputat de Timiș