Cătălin Drulă

Cătălin Drulă

Președinte interimar al USR, deputat de Timiș

Comisia pentru transporturi și infrastructură
catalin.drula@cdep.ro

Cătălin Drulă este președinte interimar al USR și deputat de Timiș la al doilea mandat.

În decembrie 2020 a fost numit ministru al Transporturilor și Infrastructurii. În mandatul său, lucrările pe șantiere au mers în ritm alert: peste 30 de șantiere și peste 600 km de autostradă, drumuri expres și de legătură, reabilitări poduri, centuri și drumuri naționale.

Mandatul lui Cătălin Drulă a reprezentat un record absolut în materie de investiții: 3,7 miliarde de lei investiții din fonduri europene în doar 8 luni. S-a luptat cu curaj cu diverse grupuri de interese și a gestionat cu succes crize majore, precum blocarea ilegală a metroului.

De profesie inginer software, a studiat în Canada, la University of Toronto, iar după ce a terminat facultatea a revenit în țară și a lucrat pentru diverse proiecte antreprenoriale în domeniul IT. În 2012, Cătălin a fondat Asociația Pro Infrastructură și s-a implicat civic în monitorizarea proiectelor de infrastructură din România.

Datorită experienței sale, a primit în 2016 propunerea de a face parte din guvernul tehnocrat, iar prioritatea lui a fost să deblocheze șantierele mari de autostrăzi, care erau sistate și îngropate în birocrație și formalități neefectuate.După mandatul de consilier de stat, Cătălin Drulă a fost ales deputat USR de Timiș și a făcut opoziție activ la proiectele nocive sau numirile politice în instituții publice care nu respectau criterii minime de profesionalism.

Catalin Drula – Declaratie de avere 2017

Catalin Drula – Declaratie de avere 2018

Cătălin Drulă – Declarație de avere 2019

Cătălin Teniță

Cătălin Teniță

deputat de București
Mihai Goțiu

Mihai Goțiu

Membru al Biroului Național USR
Silviu Dehelean

Silviu Dehelean

Deputat de Bihor
Cristian Seidler

Cristian Seidler

Vicepreședinte USR, Deputat de București