Bogdan Cristian Novac

Primar Breaza, județul Prahova

Bogdan Cristian Novac, primarul comunei Breaza, județul Prahova, a absolvit Facultatea de Drept și masterul cu specializarea Dreptul Afacerilor la Universitatea Româno-Americană.

La începutul anului 2019 s-a reîntors în Breaza după 10 ani de locuit în București. S-a implicat în politică după ce a ajuns la concluzia că administrația locală nu își îndeplinește rolul, de a lucra în interesul cetățenilor săi.

Ca membru al comunității din Breaza, a reușit clasarea Conacului Basarab-Brîncoveanu din Breaza în Lista monumentelor istorice, lucru care echivalează cu salvarea clădirii-simbol a orașului de la demolare. A fost atât inițiatorul, cât și cel care s-a implicat activ în acest demers datorită căruia a și promovat orașul Breaza, aducând un real aport în conservarea și protejarea patrimoniului cultural local.

În calitate de primar, și-a propus să reînvie Breaza, cunoscută pentru atracția în rândul turiștilor, cu ajutorul fondurilor europene de dezvoltare pentru a aduce nivelul de trai și orașul la standarde europene.

Urmărește activitatea primăriei aici: https://primariabreaza.ro/

Marinel Moruz

Primar Dimăcheni, județul Botoșani