Anca Sawaya

Anca Sawaya

Membru al Biroului Național USR

S-a născut în Bucuresti și este absolventă a Universității din București, Facultatea de Litere. Din 2007 locuiește în Franța la Paris și este Specialist resurse umane și recrutare.

Deși locuiește în străinătate de mult timp, a păstrat întotdeauna o legătură strânsă cu România. În 2014 a vrut să voteze pentru alegerile prezidențiale și a așteptat 10 ore în fața Ambasadei României de la Paris deoarece guvernul de la București a împiedicat cetățenii români din Diaspora să voteze. În 2016 a decis să se implice mai mult pentru a ajuta la schimbarea politică atât de necesară în tară și împreună cu alți români din Paris a ajutat USR să strângă semnături pentru candidații la alegerile parlamentare.

Anca a devenit apoi unul dintre membrii fondatori ai Filialei USR Diaspora. A fost aleasă din 2017 în conducerea filialei, fiind vicepreședinte între 2018-2020. A coordonat toate campaniile USR în Franța până în 2020 și s-a implicat activ la cele din țară. A fost unul dintre coordonatorii extinderii și responsabil de HR al Filialei. În ultimii ani Anca s-a implicat activ și a contribuit la îmbunătățirea condițiilor de votare pentru românii din Franța, a ajutat mai mulți cetățeni români aflați în situații dificile în contextul crizei sanitare și a asigurat comunicarea cu comunitatea românească din Regiunea Pariziană.

Dan Barna

Dan Barna

Vicepreședinte USR, deputat de Sibiu
Nicolae Ştefănuţă

Nicolae Ştefănuţă

Vicepreședinte USR, Europarlamentar
Radu Mihail

Radu Mihail

Senator de Diaspora, lider al grupului parlamentar USR de la Senat
Ștefania Petre

Ștefania Petre

Membru al Biroului Național USR, Președinte USR S6
Sari la conținut