Allen Coliban

Vicepreședinte USR, Primar Mun. Brașov

Allen Coliban este primarul municipiului Brașov din septembrie 2020. A terminat Facultatea de Management la Universitatea Transilvania Brașov și a urmat cursurile Facultății de Automatică și Calculatoare la București (fără licență). Are o experiență de 10 ani în industria IT, opt ani în consultanță de business şi fonduri europene, șase ani în dezvoltare organizațională şi managementul performanței.

În mandatul 2016-2020 a fost cel mai activ senator de Brașov în Parlament din partea Uniunii Salvați România, deținând timp de patru sesiuni parlamentare funcția de președinte al Comisiei pentru Mediu. S-a remarcat ca inițiator al „DNA-ului Pădurilor”, al Legii Mirosurilor și al #FărăGunoaieÎnNatură – implementarea sistemului de garanție pentru ambalaje.

Ca primar, Allen Coliban muncește ca Brașovul să devină orașul cu cea mai ridicată calitate a vieții și să îl transforme într-o adevărată capitală verde a României. De la începutul mandatului său a implementat o viziune ambițioasă de dezvoltare durabilă a orașului, cu accent pe mobilitate alternativă, turism sustenabil, creșterea nivelului educației universitare, atragerea de investitori din zona tech&IT, precum și valorificarea patrimoniului istoric, cultural și natural pe care Brașovul îl are.

Allen Coliban are 41 de ani și s-a născut și a crescut în Șcheii Brașovului, oraș
Site – https://www.brasovcity.ro/ro/primarul_municipiului_brasov

Ioan Nistor