Alin Prunean

Alin Prunean

Deputat de Sălaj

Alin Prunean, deputat de Sălaj, are 44 de ani, este economist, antreprenor, implicat de peste 20 de ani în numeroase proiecte dedicate comunității sale. După studii de marketing și management la Cluj și în București, a înființat Fundația pentru Educație și Dezvoltare Locală AGAPIS, cu un portofoliu impresionant de proiecte, apoi Centrul de Voluntariat Zalău, cu peste 300 de persoane implicate, și primul Consiliu Local al Tinerilor din mediul rural, cu proiecte realizate în parteneriat cu mai multe țări europene. A fost coordonatorul echipei de facilitare a Proiectului de Dezvoltare Rurală al Băncii Mondiale, apoi a înființat Întreprinderea Socială Valea Barcăului, care valorifică produse locale.

A creat, în parteneriat cu Fundația Adept Transilvania, cel mai exclusivist produs românesc din miere, care pune în valoare bogățiile Transilvaniei. L-a lansat la Paris și în jurul său a creat ample proiecte de plantări și împăduriri, la care au participat sute de oameni.

Alin Prunean este trainer specializat pe managementul și marketingul produselor locale și colaborează cu unele dintre cele mai active ONG-uri din țară. În ultimii ani, a creat platforma online Colțul Românesc, ce susține și promovează produsele românești, iar de curând a lansat un proiect de solidaritate: portalul BUN din Sălaj, care facilitează gratuit relația dintre consumator și producătorul locale.

Printre prioritățile sale ca deputat, se numără crearea unei clase de mijloc la sate, prin susținerea fermierilor mici și mijlocii, a producătorilor și artizanilor locali, dar și a industriilor creative și culturale din mediul rural. Spune că acest lucru este realizabil printr-un program care să susțină creșterea competitivității și a performanței economice a acestora, prin acces la know-how, forme asociative și centre de marketing și colectare cu servicii integrate („food hubs”), dar și la canale de vânzare variate.

Alte priorități ale sale sunt împădurirea României și combaterea tăierilor ilegale. Creșterea treptată a capacității de împădurire este vitală și realizabilă prin atragerea de fonduri europene, fonduri private și alocări bugetare. Acest lucru ar genera un ritm de împădurire anual care să facă posibilă acoperirea cu păduri a aproximativ 40% din suprafața terestră a României, până în 2050. La fel de vitală este și înființarea DNA-ului Pădurilor.

Pollyanna-Hanellore Hangan

Pollyanna-Hanellore Hangan

Deputat de Hunedoara
Simona Spătaru

Simona Spătaru

Senator de București
Diana-Anda Buzoianu

Diana-Anda Buzoianu

Deputat de București
Tudor Rareș Pop

Tudor Rareș Pop

Deputat de București