Adrian Wiener

Adrian Wiener

Senator de Arad

Comisia pentru sănătate publică
Comisia pentru egalitatea de şanse - Președinte
adrian.wiener@senat.ro

Sunt absolvent al Colegiului Național “Moise Nicoară” din Arad – specialitatea Matematică-Fizică, promoția 1991. Am decis să urmez Facultatea de Medicină Generală a Universității de Medicină și Farmacie din Timițoara, examenul de licență promovându-l cu media 10. Ulterior, după efectuarea stagiaturii, am intrat în programul de Rezidențiat, prin concurs național, devenind în 2005 medic specialist în specialitatea Medicină Internă. De aproximativ 10 ani lucrez în cadrul Secției Clinice Medicină Internă II a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad și ca Asistent Universitar la Catedra III a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad, ambele posturi ocupate prin concurs.
Am ocupat funcții administrative și manageriale în cadrul Spitalului Județean Arad, unul dintre cele mai mari spitale din țară (1368 de paturi si aprox 2000 de angajați, îndeplinind, pe rând, funcția de Director Medical (2011-2015), Purtător de Cuvânt și Manager General (2015-2016). Aceste funcții, extrem de solicitante au reprezentat experiențe formative și mi-au permis să mă familiarizez cu sistemul de sănătate din România, să îi cunosc neajunsurile și valențele. Am contribuit, alături de întreaga echipă implicată în procesul de acreditare, la procedurarea Spitalului, la ameliorarea vulnerabilităților practicii medicale prin implementarea de proceduri și protocoale, astfel încât actualmente spitalul să fie acreditat cu grad de încredere ridicat de către CONAS – instituția care evaluează standardele de bune practici în sănatate. Am o formare in Managementul Serviciilor de Sănătate fiind absolvent al Școlii Naționale de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București (SNSPMS).
Am contribuit de asemenea, ca membru fondator și unul dintre coordonatorii Comisiei Județene de Prevenție Cardio-vasculară, la derularea programelor de evaluare și informare asupra riscului cardio-vascular și în populații din mediul rural în județul Arad.
Consider că am expertiza necesară pentru a putea contribui din Parlament la ameliorarea prevedirilor legislative care privesc Sistemul de Sănătate din România inclusiv a Contractului Cadru.
În ceea ce privește aspectele personale, sunt căsătorit, am doi copii și sunt pasionat de filosofie fiind înscris într-un propram de Studii Doctorale la Facultatea de Filosofie a Universității de Vest din Timisoara.

Adrian Wiener – Declarație de avere 2019

Elek Levente

Elek Levente

Membru al Biroului Național USR
Iulian Bulai

Iulian Bulai

Vicepreședinte USR, Deputat de Neamț
Cornel Zainea

Cornel Zainea

Membru al Biroului Național USR, Deputat de Ilfov
Alin Arsu

Alin Arsu

Membru al Biroului Național USR, Deputat USR de București