2% pentru USR

Redirecționează 2% din impozitul pe venit către Uniunea Salvați România și susține activitatea noastră din Parlament și din Consiliile Locale!

doi-la-suta

Cine poate redirecționa 2% din impozitul pe venit?

Orice persoană care figurează cu venituri înregistrate la Administraţia Financiară are posibilitatea de a redirecționa până la 2% din impozitul pe venitul său din anul anterior. În cazul în care nu redirecţionezi aceşti banii, ei rămân statului. Redirecţionează 2% către USR în 3 paşi simpli

1) Descarcă formularul

  • Dacă în 2018 ai avut venituri numai din salarii, completează Formular 230
descarca-formularul

2) Completează formularul

  • Instrucţiuni 230 – Completează secţiunea I cu datele tale de identificare şi selectează în secţiunea II căsuţa corespunzătoare categoriei de venit realizat pentru care soliciţi 2%. Restul rubricilor se completează doar dacă este cazul.
  • Instrucţiuni 200 – Completează secţiunea I cu datele de identificare şi secţiunea II cu tipul de venit obţinut. Dacă ai avut mai multe surse de venit în anul precedent, apasă click pe butonul portocaliu („adaugă secţiune II”), pentru a insera încă o secţiune de venit documentului pentru completare.

Dacă nu cunoşti suma corespunzătoare a 2% din impozit, poţi lasă căsuţa necompletată. Ea va fi calculată de către reprezentanţii ANAF.

completeaza-formularul

3) Trimite formularul până pe 25 mai!

  • Formularul se poate depune la Administraţia Financiară de care aparţii (cea din localitatea de domiciliu): direct la registratură sau prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire).
  • Depune online, prin serviciul Spațiul privat virtual pe pfinternet.anaf.ro, sau semnat electronic cu certificatul digital calificat de pe portalul decl.anaf.mfinante.gov.ro;
  • Alternativ, dacă eşti din Bucureşti sau dacă ai  adunat mai multe declaraţii, ni le poţi aduce la sediul nostru din Str. Carol Davila Nr. 91 şi le distribuim noi.
trimite-formularul

Precizări

  • Formularul se completează în 2 exemplare. Unul se depune la Administraţia Financiară de care aparţii, iar celălalt se păstrează de către contribuabil sau de către împuternicitul acestuia.
  • Confidențialitate asupra informațiilor fiscale: În conformitate cu OUG 92/2003, art. 11, alin (3) si (4), beneficiarii sumelor obținute prin completarea formularelor 230 sau 200 NU pot obține informații cu caracter fiscal din care să reiasă „identitatea vreunei persoane fizice sau juridice”. Contribuabilii sunt singurii care ar putea solicita informațiile fiscale de mai sus. Totodată, în cazul în care doresc, contribuabilii pot să ne comunice faptul că au depus formularele respective.
  • Suport IT: Dacă nu vizualizaţi corect formularele PDF 200 sau 230 în browserul de internet (Chrome, Firefox, IE, Safari, etc.) şi vedeţi un document alb cu text care începe cu “Please wait…”, descărcaţi formularul local pe calculator şi deschideţi-l în editorul pdf preferat (Adobe, FoxIt, PDF-XChange, etc.). Ideea este să nu deschideţi formularul în browser, ci în editorul pdf.
Sari la conținut