USR sesisează Comisia Europeană dacă PSD și PNL introduc prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu

USR sesisează Comisia Europeană dacă PSD și PNL introduc prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu

Vicepreședintele USR Stelian Ion, fost ministru al Justiției, a anunțat că USR va sesiza Comisia Europeană dacă PSD și PNL introduc pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu. Este un derapaj extrem de grav de la ceea ce înseamnă statul de drept în Uniunea Europeană.

„Astăzi, în Senatul României s-a legiferat hoția, s-a legiferat abuzul, pentru că până în acest prag propus de PSD, PNL, UDMR de 250 000 de lei, nu va mai fi abuz în serviciu și toți funcționarii publici au semnalul acesta că pot abuza, pot crea prejudicii de 49.000 de mii de euro, pentru că nu vor răspunde decât contravențional”, a declarat Stelian Ion.

Fostul ministrul USR al Justiției a arătat că proiectul votat astăzi de PSD, PNL și UDMR este chiar mai grav decât Ordonanța 13 din 2017, pentru că pragul este unul mai mare. Atunci era 200.000 de lei, acum este un prag de 250.000 de lei, cu motivația uluitoare a creșterii inflației.

„Liviu Dragnea poate fi fericit acum, pentru că își vede în sfârșit visul împlinit din 2017. Nu a apucat el să beneficieze de aceste modificări. Dau vor beneficia alții. Legea este croită pentru a încuraja infracțiunile, nu pentru a le descuraja. Din păcate, ministrul Cătălin Predoiu nu a fost la aceste discuții și este complice, autor moral al acestei nenorociri care se abate asupra legislației penale”, a spus vicepreședintele USR Stelian Ion.

În contextul în care modificarea Codurilor Penale este și jalon în PNRR, USR va sesiza Comisia Europeană dacă PSD și PNL introduc pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu.