PNL a predat democrația în ghearele PSD. AEP va fi condusă de politrucul lui Dăncilă și Ciolacu

PNL a predat democrația în ghearele PSD. AEP va fi condusă de politrucul lui Dăncilă și Ciolacu

Autoritatea Electorală Permanentă, instituție cheie în organizarea alegerilor și în controlul finanțării partidelor politice, va fi condusă de un politruc PSD, executant fidel al ordinelor de partid. Votul dat astăzi înseamnă nu doar că PNL i-a mai trădat o dată pe români, ci și că alegerile europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale din 2024 se vor desfășura sub controlul absolut al PSD.

PNL a predat democrația în ghearele PSD, votându-l la AEP pe omul lui Firea și Pandele, omul PSD, executantul fidel al ordinelor de partid. Ciolacu a reușit să își mobilizeze ambele partide: și PSD și PNL. Toni Greblă a fost secretarul general al Vioricăi Dăncilă, a fost numit politic la CNAIR și după asta l-au plimbat pe la Prefectura București, unde a avut drept unic scop să lupte pentru mafia imobiliară. Nu vom avea alegeri fără suspiciuni cu Toni Greblă în fruntea AEP. USR l-a propus pentru funcția de președinte al AEP pe Cristian Preda, un profesionist, un om integru, care să facă din AEP o instituție democratică. Mulțumim forțelor democratice din Parlament care au votat propunerea USR. PNL a ales, însă, să trădeze. Din nou”, declară Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaților.

PSD a reușit, astăzi, să captureze cea mai importantă instituție pentru alegerile și democrația din România. Pentru nu știu a câta oară, PNL a arătat românilor că nu este decât un accesoriu, brelocul PSD. Au urmat instrucțiunile șefilor de la PSD și au votat un om care are ca maximă calitate obediența față de PSD. Românii, în special cei din Diaspora, au trecut și în 2014, și în 2019 prin experiența jignitoare a cozilor imense la secțiile de vot și nu mai vor alegeri organizate de PSD”, afirmă Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat.

Potrivit legislației în vigoare, mandatul președintelui AEP are o durată de 8 ani și poate fi reînnoit o dată. Cu alte cuvinte, dacă execută fidel ordinele PSD, Toni Greblă are toate șansele să stea la butoanele organizării alegerilor și controlului finanțării partidelor până în 2039.

USR l-a propus pentru funcția de președinte al AEP pe Cristian Preda, profesor de știință politică și decanul Facultății de Științe Politice a Universității București.

Autor al mai multor lucrări în materia legislației electorale și participant la 15 misiuni electorale pe trei continente, Cristian Preda a prezentat 16 măsuri ce ar trebui luate la nivelul AEP în perspectiva celor patru rânduri de alegeri din 2024. Printre acestea se numărau îmbunătățirea semnificativă a Registrului Electoral, ca să nu riscăm să avem pe listele electorale mai multe persoane decât cetățenii înregistrați la recensământ, și organizarea unor secții noi de vot, mai ales în străinătate.