Coaliția PSD-PNL nu-și asumă eșecul Schengen, dar visează la noi posturi și un nou minister

După ce a înființat mii de noi posturi în ministere pentru a satisface activul de partid, Coaliția PSD-PNL se folosește de eșecul aderării României la Spațiul Schengen pentru a înființa un nou minister și, implicit, a crea sute de noi posturi călduțe. Aceasta deși Coaliția PSD-PNL nu și-a asumat eșecul Schegen, iar miniștrii direct responsabili sunt bine mersi în continuare în funcții.

Se pare că a aflat şi domnul Ciolacu că are România o problemă: eşecul intrării României în Schengen. Şi el crede că asta se va putea rezolva cu un minister nou. Nu cu muncă reală a celor care au deja responsabilități în acest sens. Păi, ce facem, domnule Ciolacu? Avem mai multe probleme. De exemplu, avem o problemă sistemică şi cu violența domestică pe care nu o rezolvăm de ceva ani. Facem un minister nou, să mai prindă câțiva loc în administrația publică, sau ne asigurăm că cei mulți care primesc azi bani ca să rezolve problema chiar fac ceva? Dar pentru eşecul luptei împotriva traficului de persoane? Facem și pentru asta un minister? Dar pentru eşecul sistemului educațional de a avea 40% din români analfabeți funcționali? Responsabilizăm ministerul deja cu atribuții sau facem un minister nou pentru lupta împotriva analfabetismului funcțional? Aşa îngropi o problemă: creezi zeci de instituții care să aibă responsabilități şi apoi toți pot spune că nu e vina lor”, declară deputata USR Diana Buzoianu.

Actualul ministru de Externe, Bogdan Aurescu, nu a răspuns nici până astăzi solicitării făcute de USR în decembrie 2022 de a veni în Parlament să dea explicații despre eșecul aderării la Schengen. Fuge de răspundere, sub protecția PSD-PNL, la fel cum face și colegul său de la Afaceri Interne, Lucian Bode, împotriva căruia USR a depus moțiune simplă pe 12 decembrie 2022, dar PSD și PNL au comis un abuz constituțional și au blocat dezbaterea ei.

USR cere Coaliției PSD-PNL să înceteze risipa banului public și să stopeze înființarea de noi sinecuri pe bandă rulantă, care echivalează cu băgat mâna în buzunarul românilor mult prea împovărați de inflație, criza facturilor și a ratelor la bănci.