10.000 de lei amendă pentru site-ul care a amenințat-o pe Flavia Boghiu, viceprimarul USR al Brașovului

10.000 de lei amendă pentru site-ul care a amenințat-o pe Flavia Boghiu, viceprimarul USR al Brașovului

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amendat cu 10.000 de lei, printr-o decizie unanimă, site-ul care a jignit-o și amenințat-o pe Flavia Boghiu, viceprimarul USR al Brașovului, și a publicat o imagine în aceasta era înfățișată cu un ochi vânăt.

Sesizarea la CNCD a fost depusă, din proprie inițiativă, de Centrul FILIA, o organizație pentru protejarea drepturilor femeilor. Organizația a sesizat CNCD cu privire la publicarea online de către un site local a unor articole și imagini denigratoare, care au creat o atmosferă umilitoare, degradantă și ofensatoare la adresa femeilor.

CNCD a decis, prin decizia unanimă a membrilor, sancționarea site-ului respectiv, deoarece gravitatea afirmațiilor și limbajul jignitor și ofensator au încălcat grav dreptul la demnitate, iar publicarea online a articolelor, însoțite de imagini degradante, au afectat demnitatea și imaginea victimei.

Jignirile și amenințările la adresa Flavia Boghiu s-au intensificat după ce, în calitate de viceprimar al Brașovului, aceasta a subliniat, în numeroase declarații publice, că va face tot ce îi stă în atribuții pentru ca legea să fie respectată de către toți dezvoltatorii imobiliari.

Flavia Boghiu s-a poziționat ferm împotriva modului în care vechea administrație locală a acordat autorizații de construire, astfel încât s-a ajuns la construcții precum cartierul Tractorul Nord, un cartier sub formă de ghetou, fără creșe, grădinițe, școli, care nu servește cetățenilor, ci doar intereselor imobiliare din zonă.

„Am spus de multe ori că mă voi lupta cu mafia imobiliară care are în buzunar anumite publicații online obscure. Asta mi-a atras și simpatizanți, însă și inamici care sunt în stare să mă amenințe cu moartea, să mă hărțuiască public, să mă denigreze pe mine și pe cei din jurul meu. Voi continua să mă lupt pentru normalitate și respectarea legii, chiar si cu dezvoltatorii imobiliari care recurg la astfel de practici, cu toate pârghiile pe care le am la dispoziție”, a declarat Flavia Boghiu, viceprimarul USR al Brașovului.