PSD, PNL și UDMR apără pensiile speciale ale foștilor lucrători ai Securității

PSD, PNL și UDMR apără pensiile speciale ale foștilor lucrători ai Securității

Cătălin Drulă: 1300 de torționari au primit și primesc pensii speciale.

Inițiativa legislativă USR care elimină pensiile speciale ale foștilor lucrători ai Securității a primit raport de respingere la Comisia Juridică din Senat, cu votul în bloc al PSD, PNL și UDMR.

”Nu este nicio surpriză că PSD, PNL și UDMR apără pensiile foștilor securiști, chiar dacă aceștia au ucis, au distrus vieți și au terorizat o națiune întreagă. Sunt 1300 de persoane dovedite în instanță ca torționari securiști și totuși ei au primit bine mersi pensii speciale. Acest lucru trebuie să înceteze”, declară Cătălin Drulă, președintele USR și autorul inițiativei legislative.

Senatoarea USR Simona Spătaru, membră a comisiei juridice din Senat, a argumentat la dezbateri că nu ne putem comporta cu foștii torționari ca și cum aceștia au fost simpli angajați la o întreprindere.

”Acești oameni nu au fost militari, au fost torționari. Au urmărit oameni, le-au ascultat telefoanele, le-au deschis corespondența, au intrat cu bocancii în viețile oamenilor fiind recompensați pentru activitățile lor criminale de către regimul comunist, totalitar. Acest lucru nu trebuie uitat”, spune Simona Spătaru.

Inițiativa legislativă urmează să fie dezbătută și în comisia pentru apărare – comisie raportoare – și în comisia pentru drepturile omului – comisie de aviz.