Președintele USR, Cătălin Drulă: PSD și PNL, cei care au politizat conducerea ASF, sunt vinovați de explozia prețurilor la RCA

Președintele USR, Cătălin Drulă: PSD și PNL, cei care au politizat conducerea ASF, sunt vinovați de explozia prețurilor la RCA

USR îl cheamă din nou în Parlament pe președintele ASF Nicu Marcu.

Președintele USR, Cătălin Drulă, acuză PSD și PNL că au politizat conducerea ASF, care trebuia să supravegheze piața de asigurări astfel încât românii să nu plătească prețuri triple la polițele RCA. USR a redepus astăzi o solicitare de invitare în Parlament a președintelui ASF, Nicu Marcu, pentru a primi explicații despre scumpirile din piața de asigurări.

„Au explodat prețurile la RCA. Spre exemplu, pentru o mașină cu motor de 1,5 litri, a crescut de la 900 la 1.200 de lei tariful de referință. Există și un vinovat: PSD și PNL, cei care au politizat conducerea ASF, Autoritatea pentru Supraveghere Financiară, adică polițistul acestei piețe de asigurări care trebuia să nu lase să se întâmple o țeapă de proporțiile City Insurance. Statul român a plătit până acum 650 de milioane de lei și de-abia a ajuns la jumătate cu despăgubirile”, spune președintele USR, Cătălin Drulă.

Președintele ASF este dator cu explicații și de aceea USR îl cheamă în Parlament. Solicitarea a fost depusă astăzi de senatorii Anca Dragu, Narcis Mircescu și Claudiu Mureșan pentru invitarea la Comisia de buget din Senat. Poate de această dată, Nicu Marcu vine să explice ce se întâmplă în piața de asigurări. Luna trecută, deputații USR Pollyanna Hangan și Mihai Botez au depus o solicitare similară pentru invitarea lui Nicu Marcu la Comisia economică, dar aceasta a fost băgată la sertar de PSD și PNL.

„Autoritatea pentru Supraveghere Financiară, al cărei președinte câștigă 12.000 de euro pe lună, este înțesată de oamenii PSD și PNL. Normal că n-au stat cu ochii pe țeapa City Insurance, normal că nu și-au făcut treaba de supraveghere și control, pentru că probabil aveau alte interese și serveau alte interese. Cine trage ponoasele? Cetățenii obișnuiți. Ei, specialii, își încarcă sutele de milioane în conturi, noi ajungem să plătim RCA de trei ori mai mult decât acum câțiva ani. Acesta este statul pe care îl propun PSD și PNL. Statul privilegiaților, statul specialilor, statul celor care bagă mâna în buzunarul oamenilor cinstiți”, spune președintele USR, Cătălin Drulă.