USR îi cere ministrului Ligia Deca să publice propunerile primite în opt zile de consultări publice pentru Legile Educației

USR îi cere ministrului Ligia Deca să publice propunerile primite în opt zile de consultări publice pentru Legile Educației

USR îi cere ministrului PNL Ligia Deca să publice toate amendamentele și propunerile primite pentru Legile Educației și să nu le secretizeze, așa cum a făcut timp cinci de luni cu proiectele.

„S-au încheiat cele câteva zile de consultări publice pentru proiectele noilor legi ale Educației. Îi cer public doamnei ministru Deca să comunice toate amendamentele și propunerile pe care le-a primit în această perioadă de dezbatere publică. Cred că cineva și-a pierdut complet uzul rațiunii să ajungă să ignore în totalitate întreaga societate. După cinci luni de așteptare, ni s-au pus pe masă 338 de pagini de lege și doar opt zile în care să citim, dar să nu comentăm. De unde această sfidare la adresa profesorilor, părinților, copiilor?”, a declarat senatorul USR Ștefan Pălărie.

Din informațiile USR, Ministerul Educației a primit zeci de amendamente la legile prezentate de Ligia Deca, de la elevi, profesori, de la societatea civilă, de la mediul privat.

„Este normal ca societatea să știe dacă Guvernul și ministrul Educației mai ascultă de ce vor elevii și profesorii sau dacă ascultă doar de șefii de partid și de la Cotroceni”, mai transmite senatorul Ștefan Pălărie.

USR condamnă felul în care ministrul Educației, Ligia Deca, a organizat un simulacru de dezbatere publică asupra modificărilor la Legile Educației și pregătește amendamente pe care să le depună în Parlament.