Iulian Bulai: ICR este în moarte clinică. Demiteți conducerea și faceți concursuri pe bune la ICR

Iulian Bulai: ICR este în moarte clinică. Demiteți conducerea și faceți concursuri pe bune la ICR

Iulian Bulai, deputat USR și președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, atrage atenția președintelui Iohannis, care a anunțat lansarea ICR Tokyo, că Institutul Cultural Român este în moarte clinică din cauza oamenilor mediocri trimiși la post. Soluția: demiterea conducerii și organizarea de concursuri pe bune la ICR.

În Japonia, a fost anunțată de către Klaus Iohannis lansarea ICR Tokyo. Mâine, în sedința de Guvern, se va adopta o hotărâre de guvern pentru a înființa ICR Tokyo și alte trei posturi de directori adjuncți la ICR Beijing, Istanbul și Madrid. ICR este în moarte clinică. Oamenii trimiși la post nu au habar de limba și cultura țării în care sunt trimiși. De exemplu, directorii din Lisabona, Beijing și Budapesta nu știu nimic din limba țărilor unde au fost trimiși. ICR Londra este condus de către o catastrofă numită Catinca Nistor, care e un manager mediocru, cântă prost, promovează manele și are un apartament închiriat cu 6.500 de lire sterline. Sfatul meu pentru președintele Iohannis, care a anunțat înființarea ICR Toyo uitând că acasă ICR e mort și ieri i s-a cântat prohodul și i s-a dus și coroană: nu mai cosmetizați un cadavru, ci îngropați-l și începeți un proiect nou”, declară deputatul USR Iulian Bulai.

În ultimul an, PSD și PNL au transformat funcțiile de conducere ale filialelor ICR din străinătate în sinecuri personale și de partid şi au numit pe aceste posturi persoane incompetente, fără nicio legătură cu domeniul cultural.

Un prim pas pentru rezolvarea situației la ICR o constituie demiterea conducerii. Apoi, trebuie organizate concursuri pe bune, pentru ca locul politrucilor să fie luat de profesioniști, care să reprezinte cu adevărat România în lume din punct de vedere cultural.