Spitalul „Louis Țurcanu” din Timișoara, dotat cu aparatură de ultimă generație, cu bani din PNRR

Spitalul „Louis Țurcanu” din Timișoara, dotat cu aparatură de ultimă generație, cu bani din PNRR

Spitalele din Timișoara continuă să fie modernizate și dotate cu aparatură de ultimă generație, cu fonduri din PNRR, anunță primarul USR Dominic Fritz.

Copiii internați la Spitalul „Louis Țurcanu” din Timișoara vor avea condiții mai bune și mai sigure de spitalizare, în urma câștigării unei finanțări de 7 milioane de euro prin PNRR pentru dotarea acestuia cu aparatură de ultimă generație.

Prin proiect se vor achiziționa sisteme specializate pentru sterilizarea aerului, instrumentelor și a suprafețelor. Va fi dotat laboratorul pentru detecția microorganismelor care cauzează infecții nosocomiale, pentru a le combate mai eficient.

Sunt incluse și fonduri pentru un robot chirurgical, cu timpi de operare și de tratament postoperator mult mai scurți, care reduce astfel riscul de infectare în timpul operaților.

În luna ianuarie, Dominic Fritz a câștigat o altă finanțare din PNRR, de peste 3 milioane de euro, pentru dotarea a 22 de ambulatorii cu aparatură medicală de ultimă generație, în cadrul cărora timișorenii vor putea să-și facă investigații complexe fără să mai fie nevoie de spitalizare.

Dominic Fritz a alocat în acest an 125 de milioane de lei pentru investiții în spitalele din Timișoara.