Cătălin Drulă: Domnul Ciolacu apără pensia premierului Ciucă de 18.000 de lei pe lună

Cătălin Drulă: Domnul Ciolacu apără pensia premierului Ciucă de 18.000 de lei pe lună

Cătălin Drulă, președintele USR, atrage atenția că PSD și PNL apără pensiile speciale chiar cu prețul de a-i lăsa pe români fără banii din PNRR care ar ajuta la dezvoltarea țării. Astăzi, Marcel Ciolacu și deputații PSD-PNL au făcut scut în jurul ministrului Marius Budăi și, implicit, al privilegiilor de care se bucură „specialii”, în frunte cu premierul Ciucă.

Marcel Ciolacu apără pensia prietenului său, premierul Ciucă, o pensie de 18.000 de lei pe lună. În condițiile în care pensia medie contributivă a fost de 1.775 lei în 2022, deci de 10 ori mai mică decât pensia premierului Ciucă. 3 milioane de pensionari au avut în 2022 pensie sub 1.800 de lei. 3 milioane de pensionari au avut pensia de cel puțin 10 ori mai mică decât pensia premierului Ciucă. Acești pensionari – părinții, bunicii noștri – sunt cei care ar trebui să fie nervoși din cauza inechității pe care PSD o apără. Am văzut și astăzi în Parlament cum PSD și PNL au făcut scut în jurul domnului Budăi. PNL apără pensia șefului lor, PSD apără privilegiile, țin cu specialii, nu cu oamenii”, declară Cătălin Drulă, președintele USR.

USR a solicitat astăzi, din nou, conducerii celor două Camere, punerea în dezbatere parlamentară a proiectului USR pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, proiect depus pe 6 mai 2022 și blocat de PSD și PNL de peste 10 luni de zile. Solicitarea USR a fost respinsă prin vot de reprezentanții PSD, PNL și UDMR din Birourile Permanente ale Senatului și Camerei Deputaților.

Este un abuz fără precedent în Parlament. Proiectul este blocat în sertarele Birourilor Permanente, nici măcar nu a fost trimis la comisii. Proiectul USR este constituțional, poate să treacă într-o săptămână de Parlament și pensiile speciale ale parlamentarilor să fie eliminate pentru totdeauna. De asemenea, la Senat este blocat în sertare proiectul USR de desființare a pensiilor speciale ale primarilor. Lansez o provocare domnului Ciolacu. Vreți pensii speciale pentru parlamentari în continuare? Da sau Nu? Vreți zeci de mii de pensii speciale pentru actuali și foști primari, viceprimari? Da sau Nu? În funcție de răspuns, așa veți primi și votul românilor”, precizează Cătălin Drulă.