Stelian Ion: Cătălin Predoiu vrea să transforme DNA în instituție anexă și să o controleze după cum are chef sistemul patronat de Klaus Iohannis

Stelian Ion: Cătălin Predoiu vrea să transforme DNA în instituție anexă și să o controleze după cum are chef sistemul patronat de Klaus Iohannis

Credibilitatea numirii noilor procurori șefi este afectată din cauza ministrului Predoiu care își bagă nasul în dosarele penale aflate în curs de soluționare și execută ordinele președintelui Iohannis. Pentru înlăturarea oricărei suspiciuni, USR îi cere ministrului Justiției să își dea demisia de urgență.

Ministrul Predoiu este un bun executant, face tot ce-i spune Sistemul patronat de Iohannis. Livrează, cum s-ar zice. Acum, opera sa de distrugere și acaparare a justiției a ajuns la un alt nivel: vrea să transforme DNA în instituție anexă pe care să o poată controla după cum au chef. Cu Kovesi nu le-a mers. Nici cu Crin Bologa. Așa că s-a gândit să mai încerce. Predoiu îl schimbă pe șeful DNA, Crin Bologa, după primul mandat, deși instituția a fost menținută de acesta în vremuri grele pe linia de plutire, cu rezultate bune”, declară Stelian Ion.

Propunerile pentru șefia Parchetului General și a DNA vin în contextul în care ministrul Predoiu a făcut totul pentru a reactiva rețelele dubioase de influență din justiție: s-a făcut că desființează Secția specială și a creat SIIJ 2.0, a schimbat legile justiției astfel încât șefii de parchete să decidă asupra oricărui rechizitoriu, iar șefii de instanțe să poată pune din pix judecători în anumite dosare.

Predoiu și Iohannis nu au nevoie de magistrați verticali, onești, care să iasă din rând, care vor să continue lupta împotriva corupției, să ceară resurse materiale și umane pentru asta. Iohannis, Predoiu & Asociații vor să «amenajeze» și să conducă parchetele pentru a-și crea un avantaj în 2024. Ar vrea să scape de acuzații precum cea de licitație trucată pentru 600 de BMW-uri, organizată de Bode pentru prietenul președintelui. Ar vrea să-i scape de acuzațiile de plagiat pe Bode, Ciucă și gașca lor de doctori în combinații sulfuroase, dar și să fabrice dosare adversarilor politici”, mai declară Stelian Ion.

Pentru ca numirea noilor procurori-șefi să nu fie afectată de lipsa de credibilitate a celui care selectează, singura variantă este ca ministrul Predoiu să își înainteze urgent demisia. A făcut deja mult prea mult rău sistemului judiciar.