<strong>USR cere PNL și PSD să retragă inițiativa legislativă care periclitează dreptul societății civile de a se opune rechinilor imobiliari</strong>

USR cere PNL și PSD să retragă inițiativa legislativă care periclitează dreptul societății civile de a se opune rechinilor imobiliari

Liderul grupului USR din Senat, Radu Mihail, va cere astăzi în Biroul Permanent și Comitetul Liderilor retragerea de pe ordinea de zi a inițiativei legislative PSD și PNL prin care se elimină, practic, dreptul societății civile de a apăra interesul public în instanță. De asemenea, USR cere retragerea inițiativei din circuitul legislativ.

”Proiectul PNL-PSD sugrumă acțiunea publică, este un pumn în gură dat de cei care urăsc democrația în România și care doresc să poată fura în liniște, nederanjați de vocile critice din societate sau de justiție. Ne îndepărtăm pe zi ce trece de statutul de stat democratic. Dacă de la PSD nu existau așteptări, în condițiile în care partidul este condus de vâslașul lui Dragnea, este șocant să vezi că din PNL nu a mai rămas nimic liberal”, spune liderul senatorilor USR Radu Mihail.

Conform inițiativei legislative ce se află la vot, azi, în Senat, pentru a putea deschide o acțiune în instanță, asociația care deschide procesul trebuie să fie avut o activitate susținută pe domeniul în cauză cu doi ani înainte să deschidă acțiunea; să depună garanție de 1% din prejudiciu reclamat, până la 100.000 euro, iar dacă asociația pierde procesul, cei din consiliul director vor răspunde cu averile lor, fără nici o limită.

Inițiativa legislativă este semnată printre alții de: Roberta Anastase, Florian Bodog, Robert Cazanciuc, Titus Corlăţean, Răzvan Cuc, Vasile Dîncu, Laura Moagher, Virgil Guran, Radu Oprea, Eugen Nazare Ţapu, Marcel Vela, Daniel Fenechiu, Cristian Ţâgârlaş.