Decizie în instanță: Plaja Corbu poate fi salvată de betoane!

Decizie în instanță: Plaja Corbu poate fi salvată de betoane!

Tribunalul Constanța a decis anularea uneia dintre autorizațiile de construire și a certificatului de urbanism pe baza cărora a început betonarea a aproximativ 3 hectare de plajă din aria protejată de la Corbu.

„Pornită de la investigația unor jurnaliști constănțeni, continuată inclusiv de noi, cei de la USR, acțiunea de stopare a monstruozității construite pe plaja Corbu are o primă finalitate – instanța a anulat autorizația de construire pentru așa-zisul sat pescăresc de pe plaja sălbatică. În fapt – un ansamblu de blocuri construite direct pe plajă, cu un dispreț maxim pentru lege și bun simț”, anunță senatorul USR de Constanța Remus Negoi.

„Din fericire, sesizarea pe care am făcut-o către prefect, de a acționa în instanță împotriva așa-zisului investitor, s-a dovedit un pas extrem de necesar pentru stoparea acelor lucrări. Aburelile cu care tot felul de binevoitori ne-au gratulat – nu e pe plaja sălbatică, avem toate autorizațiile, – au picat în instanță”, spune senatorul USR Remus Negoi.

O investigație a jurnaliștilor de la Dobrogea Live a dezvăluit anul trecut cum Primăria Corbu a autorizat un șantier în mijlocul plajei sălbatice pentru construirea unui complex de 18 imobile din beton.

Imediat după publicarea investigației, parlamentarii USR au adresat o petiție prefectului de Constanța, cerându-i să atace în justiție actele care stau la baza emiterii autorizațiilor de construcție pentru pseudo-satul pescăresc de pe Plaja Corbu. Prefectul a inițiat procesul, iar șantierul de la Corbu a fost oprit.

„Toți funcționarii care au fost de acord cu betonarea acestei suprafețe însemnate din aria protejată trebuie trași la răspundere. Asta nu este dezvoltare, ci masacru împotriva unei arii protejate!”, declară deputatul USR de Constanța, Stelian Ion.